10. August 2019
Solo
Brewery ligger i Heraklion på Kreta. Det er en af stifterne af det norske
bryggeri ’Nøgne Ø’ – Kjetil Jikiun - der
i 2015 drog til Kreta for at starte et nyt bryggeri på øen. Så vidt jeg kan
forstå kom det første øl på markedet i efteråret 2016.
De
har en bred vifte af øl på markedet, men vi nåede kun at smage 2 på denne
ferie.
’Horiatiki’
er en ’Saison på 6,5%. Brygget efter belgisk forbillede. Den er uklar med en
flot orange glød. Duften er frugtig med en let syrlig drejning. Moderne saison’s
er ofte med et syrligt twist, men denne er mere i den oprindelige stil – a la ’Saison
Dupont’ – hvor syrligheden kun lige antydes. Det kan jeg personligt bedre lide.
Bitterheden er lav ( IBU 25 ) – kun lige nok til at leve lidt i eftersmagen.
Karakter
4
Senere
på aftenen åbnede vi en ’Psaki’ – et ord der på kretinsk betyder ’bitter’. Det
er en India Pale Ale, der nu går under navnet ’Classic IPA’, hvilket nok
hentyder til at der er kommet andre IPA-udgave fra bryggeriet.
Det
er en uklar, orange øl med hvidt skum. Den har en aroma af grape blødt lidt op
af appelsin. Måske har vi fået et fejlbryg, for smagen var slet ikke i
overensstemmelse med duften. Underlig disharmonisk smag, der ender med et
strejf af sort peber. En af de andre syntes, der var pebermynte. Jeg landede
på, at der igen var smag af retsina, men denne gang i ubehagelige mængder. Alt
for dominerende smag af fyr og harpiks. Ikke lige min drik og absolut ikke ’Classic
IPA’
Den
er på 7,5% med en bitterhed på 50 IBU. Mange af de græske mikrobryg har IBU på
etiketten, hvilket er et meget fint tiltag.
Karakter
2
Ingen kommentarer:
Send en kommentar