Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 20. september 2009

Tid til en øl - Brøckhouse Esrum Kloster

20. September 2009
I går var vi i byen, hvor vi fik spændende mad med gode salater og grillbøffer med oliven og feta. Dejlig mad. Og der blev serveret spændende øl til. Først en Porter fra Sierra Nevada, som jeg har smagt for lang tid siden og derefter 2 nye øl fra Rogue, som jeg ikke kendte. Der kommer nok en beskrivelse af disse øl senere, men i aften bliver det en gammel kending, der desværre ikke kan fås mere  - ”Esrum Kloster” fra den gode bryggeri Brøckhouse.
Aftenens menu var OssoBuco, der jo er en solid ret med kraftig smag, så jeg mente, der skulle noget tilsvarende kraft til for at balancere det.
Brøckhouse blev stiftet i 2002 som et af de første mikrobryggerier, men måtte desværre lukke tidligere i år. Det var yderst beklageligt, da bryggeriet altid har stået for spændende kvalitetsøl.
”Esrum Kloster” er blevet til som et samarbejde med Esrum Kloster, og øllet kunne selvfølgelig købes i klosterets butik og restaurant.
Det er en overgæret klosterøl på 7,5% - brygget på byg-, hvede- og rugmalt og tilsat ekstra rørsukker. Der er naturligvis brugt humle, men smagen kommer fra Esrum Klosters krydderhave. Her har brygmester Allan Poulsen været på rovdrift og har valgt en fantastisk palet af forskellige krydderurter – citronmelisse, mjødurt, lavendel, rosmarin, anis og enebær.
Dette giver en utrolig krydret duft og smag, hvor man det ene øjeblik fornemmer lavendel  - det næste rosmarin eller anis. Øllet er ufiltreret og har en flot brun farve med et rød/orange skær.
Der er en lang og spændende eftersmag, hvor bitterheden kun er et af de mange varierende indtryk.
Karakter 5
Det er en skam at denne specielle øl ikke findes her mere. Jeg kan ikke på stående fod komme på en anden, der kan erstatte den, men jeg har hørt at Esrum Kloster prøver at finde et andet bryggeri til at overtage samarbejdet. Om det lykkes og om det bliver samme gode øl ved jeg ikke, men jeg håber det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar