Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 2. september 2009

Tid til en øl - Ørbæk ØPA

2. September 2009
Jeg føler mig træt til aften, men nu har jeg sandelig også været på arbejde i 3 dage. Nej – det er nu ikke så slemt som det lyder, men man skal jo lige i gang igen.
Så det var godt at komme hjem og slappe af i sofaen med Topgear i TV og en øl – samt farseret peberfrugt og blomkål på bordet.
Jeg valgte en ”ØPA” fra det fynske bryggeri Ørbæk. Det var en gave fra nogle venner, der var på besøg sidste uge.
”ØPA” er naturligvis et ordspil på den kendte øltype IPA, der jo betyder India Pale Ale. ”ØPA” kan enten stå for ”Ørbæk Pale Ale” eller ”Økologisk Pale Ale”, for Ørbæk er en af frontkæmperne for økologisk ølbrygning. På etiketten står der ”Ørbæk Pale Ale”
Bygmalten er økologisk dyrket ( det fremgår ikke helt klart om humlen er ) og vandet pumpes op tæt på Ørbækkilden, så ingredienserne er i orden. Jeg ved ikke om man kan smage økologisk drift, men det er da rart at vide. Det er altså en pale ale, der er humlet med den kendte amerikanske humletype Cascade. Den bliver tilsat i 4 omgange under brygningen.
Det er en lys, gylden øl på 5.0% – klar med masser af tydelige bobler. Skummet er luftigt og hvidt og man hører det knitre lystigt. Cascadehumlen er en af de mest benyttede humletyper i amerikansk inspireret øl, men den virker altså godt. Der er en meget behagelig duft af citrus. Øllet føles frisk og en anelse skarpt, men der er en fin balance mellem fylde og bitterhed. Eftersmagen er god med tydelig citrusbitterhed. Det er en øl, der ikke forsøger noget nyt, men den fungerer godt som et velbalanceret bud på en American Pale Ale.
Karakter 4
”ØPA” er en af de øl, der sælges gennem ”One Pint”, der distribuerer øl til specialbutikker i hele landet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar