Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 22. september 2009

Tid til en øl - Heineken Oud Bruin

22. September 2009
I går var computeren igen ikke til sinds at starte. Det er lidt et mysterium, hvornår den vil tænde, og vi har haft den til reparation 2 gange, uden at der er fundet fejl. Så vi må nok til at se os om efter en ny.
I går aftes fik vi resterne at OssoBuco’en og da jeg skulle hente min datter senere, fandt jeg et let øl frem.
Heineken er det mest udbredte ølmærke i verden. Den findes i 170 lande, men det er selvfølgelig den kendte pilsner, der er udbredt. ”Oud Bruin” købte jeg i Holland i sommer og den har jeg ikke set andre steder, selvom den sikkert findes. Det er er let øl på 2,5%
Oud Bruin er egentlig en belgisk øltype, som beskriver en mørk øl med et markant syrligt præg. Det er der overhovedet ikke tale om hos Heineken, så betegnelsen er misvisende. Dette er en lagerøl, brygget på bygmalt og tilsat ekstra sukker og karamelfarve.
”Oud Bruin” er en flot mørkebrun øl med lysebrunt skum, der er lidt groft. Duften er præget at sødlig malt, der godt kan minde om sødt hvidtøl. Men fornemmelsen er helt anderledes. Den er let og med en del kulsyre, og det giver en mærkværdig oplevelse sammen med smagen. Sødmen er udtalt på grundt af det ekstra sukker og der er ikke nogen bitterhed til at veje op på det. Så denne blanding af sødme og lethed er yderst speciel og forvirrende. Jeg synes ikke det fungerer særlig godt, men det skal indrømmes, at det er en ny og anderledes oplevelse, som er interessant i sig selv. Prøv den, hvis I falder over den, men hav en frisk øl i reserve som modvægt.
Karakter 2

Ingen kommentarer:

Send en kommentar