Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 3. september 2009

Tid til en øl - Schwarzer Steiger

3. September 2009
Vores danselektioner er begyndt igen. Der er en del fra det gamle hold, men også nogle nye – der ikke kender de trin, vi har lært. Derfor er der en del forklaringer og øven forfra, og vi har faktisk ikke lært noget nyt de første tre gange. Det er lidt ærgerligt, for mange af os kan godt huske trinene fra før sommerferien, og vi trænger til noget nyt. Holdet hedder let øvede, men der er nogle, der måske skulle overveje begynderhold igen, for de har glemt selv de mest elementære trin. Jeg håber, der snart kommer mere fart over feltet igen.
Aftenens øl er fra Dresden i det tidligere Østtyskland. Schwarzbier er en specialitet fra Sachsen og Thüringen. Jeg har sidste år berettet om den originale Schwarbier fra ”Köstritzer”. Schwarzbier brygges på pilsnermalt, samt en hel del sortmalt. Det giver en kulsort øl, der alligevel virker let og frisk. På en måde lidt i stil med Guinness i Irland.
”Schwarzer Steiger” fra bryggeriet  Feldschlösschen er på 4,8%. Hvad det betyder er ikke helt klart med mine tyskkundskaber. ”Steiger” betyder stige eller grubeformand, men på etiketten ses afbilledet et soldat af en art, Man ser også en lille spøjs figur ved navn Pichmännel. Han holder to store krus øl. Navnet skulle stamme fra dengang man tætnede øltønderne med beg. Dette arbejde blev kaldt ”pichen”, men det er lidt svært at få rede på historien.
Bryggeriet Feldschlösschen er fra 1838, men blev først i 1858 til et aktieselskab. Det ejes nu af Carlsberg, men al deres øl brygges stadig efter det tyske Reinheitsgebot.
”Schwarze Steiger” er en meget mørk øl med kraftig beige skumtop. Denne er lidt grov og forsvinder forholdsvis hurtigt. Aromaen er maltet og en anelse sødlig. men det er ikke en tung øl. Schwarzbier er lette øl, men ”Schwarzwer Steiger” bliver lidt for let, så den virker tynd og vandet i munden. Smagen indledes med en dejlig frugtagtig smag, som desværre forsvinder som dug for solen. Det sker ret pludseligt og efterlader én med en underlig fad fornemmelse. Eftersmagen er en anelse bitter med en lidt sur afrunding. Det bliver ikke min ”sorte” favoritøl.
Karakter 3
”Schwarzer Steiger” kan købes ved grænsen i Scandinavian Park, Handewitt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar