Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 26. september 2009

Tid til en øl - Midtfyn Blindeøl

26. September 2009
I dag har både min kone og datter været afsted til hvert deres sangarrangement, så det var op til mig at få støvsuget, inden vores gæster kom til aften. Min kone nåede hjem i tide til at lave en god aftensmad – bestående at spansk pebersuppe, paella og æblekage. Det blev et virkeligt godt aftensmåltid.
Vi serverede spansk rødvin til dem, der ikke er så vilde med øl, men vi mænd tog hul på et par flasker øl. Til suppen fik vi ”Galathea” fra hedengangne Brøckhouse og til æblekagen fik vi ”Isid’or” fra hollandske La Trappe. Den passer faktisk fint til dessert.
Til paellaen lavede vi en blindsmagning. Jeg havde fundet en øl fra Midtfyns Bryghus. Brygmester Eddie Szweda har sammen med Dansk Blindesamfund kreeret en øl til blinde. Nu kan blinde jo selvfølgelig have stor glæde at alle øl, men med denne øl får de en fordel. Alle informationer er nemlig skrevet med blindskrift – den såkaldte Brailleskrift. Det er i år 200 året for Louis Braille’s fødsel, og det vil man gerne markere med denne øl. For hver øl der sælges doneres 2 kr. til Dansk Blindesamfund. Øllene kan kun købes i SuperBrugsen og Kvickly.
Det er Mantax etikettering, der står for etiketten. For os seende er det bare en hvid, tom etiket, men ser man godt efter er der små ophøjede prikker over det hele. De holder sig ikke inden for etiketten, for den kan blinde jo alligevel ikke se, men når næsten hele vejen rundt om flasken.
Det er utroligt svært at skelne forskellene i mønstrene med fingrene. Det må kræve en hel del træning at blive i stand til at læse det, for bogstaverne står tæt. Men det er en fantastisk opfindelse.
Og hvad er det så for en øl – ja, det vil jeg jo ikke røbe her, men der står øltypen, bryggeriets navn, alkohol procent og hvilken temperatur, den skal nydes ved.
Det er en ufiltreret brunlig øl med svagt skum. Duften er lidt maltet med mørke frugtnoter.
Øllet føles friskt og der er en del humlebitterhed, så den ikke virker for sødlig. Smagen er præget at mørk frugt – jeg synes det minder mest om rosin. Det er en middel, men markeret bitterhed i eftersmagen. En glimrende øl
Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar