Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 15. september 2009

Tid til en øl - Young's Special London Ale

15. September 2009
Young’s Brewery stammer fra 1831, hvor Charles Young og hans kompagnon Bainbridge købte ”The Ram Brewery” i Wandsworth. Dette bryggeri blev grundlagt i 1581 og havde deres egen pub ”The Ran Inn”. Logoet på Young’s etiketter ( 2 vædderhoveder ) stammer fra denne gamle kro – men blev først lanceret efter 1. verdenskrig. Bryggeriet er nedbrændt 2 gange, men er bygget op igen. I 1883 blev partnerskabet mellem Young og Bainbridge afsluttet, da Bainbridge løb væk med Youngs kone.
”Special London Ale” blev oprindelig brygget til det belgiske marked, da John Young var belgisk gift. Men også englænderne satte pris på denne øl og den vandt CAMRAs pris for bedste ”bottleconditioned ale” i 1999. Medaljerne ses på halsetiketten. På etiketten ses endvidere silhuetter af Londons store seværdigheder. Flasken er en af de mere særprægede.
”Special London Ale” er brygget på Maris Otter malt og holder en alkoholprocent på 6,4%, hvilket giver den prædikatet ”strong ale”. Der er tilsat Fuggles og East Kent Goldings og den er bottleconditioned ( flaskegæret ). Der er altså tilsat ekstra gær inden kapslen blev sat på.
Det er en ravfarvet ale med en hvid skumkrone. Skummet sætter sig på glassets sider. Den er sødlig med en lidt blomsteragtig aroma, men også et skarpt strejf af humle. Øllet fylder godt i munden og smagen indledes med en kraftig, lidt sødlig note. Denne blomsteragtige sødme er meget fint balanceret af bitterhed, der hænger ind i eftersmagen uden at blive for dominerende. En meget behagelig øl
Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar