Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 9. juni 2010

Tid til en øl - Bieres 23 India Pale Ale

8. Juni 2010
Vi fortsætter jagten på fransk øl sammen med Torben Mathews. Den gang skal vi længere sydover. Torben Mathews havde opdaget et bryggeri ved navn Bieres 23 i en lille by – La Creuse . syd for Limoges. Det viste sig at Limoges lå væsentlig sydligere end han havde regnet med, så det blev en længere køretur. Han havde talt med bryggerens kone, Sharon på sit udmærkede fransk, og øvede sig nu i bilen på havde han skulle spørge om.

Da han nåede frem, blev han mødt af Sharon og John Davidson, der var ved at falde om af grin. De var englændere og syntes, det var morsomt at lade som om de var franske. Og så vidt jeg kunne forstå kendte de godt Torben Mathews.

Sharon og John Davidson havde i 1995 startet Swale Brewery i England og havde flere prisvindende øl bag sig. Nu var de gået på pension i Frankrig, men var kommet til at kede sig bravt, og var derfor begyndt at brygge igen. De brygger både øl i fransk og engelsk stil, og forsøger at lære franskmændene at sætte pris på humle.

Derfor har de bla. brygget en IPA, der har fået navnet ”Bieres 23 India Pale Ale” . Det er en gylden øl uden skum og med – for mig - ukendt alkoholprocent. Der er en svag duft af humle. Det er en real ale uden kulsyre, og derfor kan den virke lidt doven, men egentlig meget behagelig. ( På spørgsmålet om, hvordan han vovede at brygge sådan var svaret – at vinen i området var elendig, så der var ikke så meget andet at drikke end Davidsons øl ). Smagen indledes med lidt sødme og så dukker en aromatisk humlebitterhed op. Sammenlignet med engelske og især amerikanske IPA’er er den meget afdæmpet, men den fungerer godt alligevel. Reelt set måske mere en almindelig pale ale, men når man kender baggrunden giver det lette humling mening.

Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar