Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 8. juni 2010

Tid til en øl - L’Ambrée d’Esquelbecq / La Rouge de Flandres

7. Juni 2010

I nærheden af Dunkirk ligger byen Esquelbecq, og her oprettede Daniel Thiriez i 1995 et bryggeri opkaldt efter ham selv – Brasserie Thiriez. Indtil 1945 havde Brasserie Poitevin til huse i bygningen, men de måtte som så mange andre lukke efter krigen. Nu er der atter et bryggeri med smagelokale.

Den første øl, vi smagte fra bryggeriet, var L’Ambrée d’Esquelbecq, der stammer fra 1997. Det var den første juleøl fra bryggeriet, men de har nu sendt en anden på markedet, og L’Ambrée kan nu fås hele året. Det er en mørkgylden øl på 5,8%, uklar og med offwhite skum. Brygget med pilsner- og münchenermalt. Aromaen er overraskende syrlig med en krydret duft af vineddike. Det fremgår ikke om der er lidt vildgær i, men bryggeriet benytter en særlig gærtype, der opbevares på et laboratorium i Bruxelles. Smagen er også domineret at denne syrlige eddikenote, men det er ikke ubehageligt –kun en del anderledes. Der er brugt Saaz og Brewer’s Gold, men humlen kommer aldrig frem og dominerer.

Karakter 3+


Aftenens anden øl er opkaldt efter en en lokal kvægrace – ”La Rouge Flamande”. Den blev brygget til afsløringen at en statue af en ko i 1999. Der er også en belgisk øltype, der går under det navn - Vlaams Rood. La Rouge de Flamande” er selvfølgelig en rød øl. Den har dog ikke den typiske syrlige snert, der hører til ( og som L’Ambrée havde ), men fremstår ufiltreret, rød og med offwhite skum. Duften er svag af frugt. Den føles livlig og let i munden. Smagen er lidt undelig sød med frugtnoter, der minder om engelsk frugtvingummi. Der er en antydning af humlebitterhed i eftersmagen.
Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar