Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 6. juni 2010

Tid til en øl - Torben Mathews / La Bavaisienne

5. Juni 2010

I dag ( grundlovsdag ) afholdt ølentusiasterne i Aalborg en ølsmagning med Torben Mathews fra Kolding. Han har i 20 år drevet pubben ”You’ll never walk alone”, der er et af landets bedste udskænkningssteder for øl. ( efter sigende – jeg har ikke selv været der ). Torben Mathews rejser også rundt til forskellige øl regioner og finder frem til spændende, ukendte øl, som han importerer til Danmark. Aftenens emne var Fransk Øl.

Torben Mathews er en gudsbenådet fortæller og har så mange anekdoter og oplevelser, at det er en sand fornøjelse at høre på. Det er sjældent, jeg har grinet så meget til en ølsmagning. Med dette emne fulgte også en helt del vitser omkring franskmænd, men jeg vil ikke begynde at referere det hele, men bare opfordre til at høre ham fortælle, hvis I får mulighed for det.

Den første øl, han præsenterede os for, er yderst sjælden i Danmark. Det er ”La Bavaisienne” fra bryggeriet ”Brasserie Theillier” i Picardiet. Han havde prøvet at ringe i forvejen, for at høre om det var muligt at besøge bryggeriet og købe nogle øl, men var blevet afvist med et klart og surt: ”No”.

Alligevel troppede han op på gården – selv efter at været blevet advaret af folkene på nabobryggeriet. Nogle af øllene var blevet rost til skyerne på Ratebeer. Han blev mødt af sønnen – Michel Theillier - der var en smule afvisende, men han kunne dog få lov at købe 100 flasker af den eneste type, de lige havde på lager. I det samme dukkede moderen op og aftalen blev hurtigt reduceret til 60 flasker, og det var nogle af disse vi fik af smage.

”La Bavaisienne” betyder sandsynligvis ”Sædemanden” – at dømme efter billedet på etiketten. Det er en Biere de Garde – en ”gemmeøl”. Disse øl blev brygget sidst på sæsonen og var beregnet til at holde gennem sommerens varme dage.

Det er en gylden øl på 6,5%. Der er ingen bobler og kun et svag hvidt skumlag. Duften er af  lyst malt og en svag skarp, syrlig note trænger sig også på. Dette mærkes også i smagen, der dog domineres af en lys frugtnote. Der er en fin eftersmag, med en let bitterhed. (Humlebitterhed er ikke så efterspurgt i Frankrig )

Karakter 3+


Ingen kommentarer:

Send en kommentar