Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 4. december 2011

Tid til en øl - Beer Here Yule Ale


4. december 2011
I dag var vi til 9 læsninger i Hals, hvor min bror skulle synge i kor for første gang. Eller rettere et vokalensemble, da der ikke er ret mange på hver stemme. Det er kun 3 mænd i alt. Og de klarede det vældig fint. Dels sang de nogle satser med et andet voksenkor – dels sang de 2 satser selv. Det lød godt og basstemmen var ren og tydelig.
Derefter tog vi til dansetræning ( solotime ) inden vi tog til Nibe for at købe nye dansesko.. Vi skal til en turnering i næste weekend og min kones hæle er ved at være nedslidte. Jeg fik også et par rigtige dansesko med lidt mere hæl og så er de skinnende blanke.
Så vi var først hjemme til julekalendertid. Og så var det godt med en god juleøl til maden og aftenhygge bagefter.
Der er tale om endnu en øl fra Beer Here – ”Yule Ale” på 11,0%. Den er vist tænkt til det amerikanske marked – i hvert fald omtales den som ”barleywine style ale”, hvilket er en amerikansk betegnelse, for ikke at rage uklar med vinproducenterne. På etiketten hygger julemanden sig med en smuk ung nissepige. Han er vist en gammel gris, for han holder en mistelten over hovedet på hende. Der skal nok arbejdes for at holde varmen i Julemandens værksted
Christian Skovdal Andersen får sine øl brygget på Søgaards Bryghus i Aalborg, og det er nok derfra, den er kommet på hylden i Ølkonsortiet.
Mørk blommefarvet øl, der har en del slør. Den har en pæn skumkrone, der dog ret hurtig forsvinder pga af alkoholprocenten. God maltet aroma, hvor alkoholen naturligvis træder frem sammen med karamel og mørk frugt – mere blomme og dadel end sveske. Øllet har en god, fyldig krop. Smagen domineres også af de mørke frugter og alkoholen, der dog er holdt lidt i ave. Der er ikke tale om en sprittet øl, men der er måske lidt smag af brandyfade. Der afsluttes med mere bitterhed end hjemmesidens beskrivelse lægger op til.
Karakter 4
”Yule” er en gammel engelsk betegnelse for Christmas. Sikkert noget de har arvet efter danskerne, da vi regerede i England i vikingetiden


Ingen kommentarer:

Send en kommentar