Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 7. december 2011

Tid til en øl -Hook Norton Twelve Days


7. December 2011
I går var der julekoncert i Kulturskolen – eller rettere 2 koncerter – for det er lykkedes at lægge begge koncerter på samme tidspunkt i 2 store kirker. I den ene er der store orkestre og i den anden er der solister og små ensembler. Det giver naturligvis problemer for nogle lærere og elever, for ikke at tale om lederen, der farer fra det ene sted til det andet. Vi er 2 institutioner, der er slået sammen med hver vores traditioner, men det virker alligevel en smule ugennemtænkt. Forhåbentlig bliver det på 2 forskellige datoer næste år. Min datter sang et par stykker at Bach, så jeg var ved solistkoncerten.
Her til aften lavede vi kylling på grillen og min bror kom på besøg. Jeg fandt en engelsk juleøl frem – ”Twelve Days” fra Hook Norton Brewery i Oxfordshire.
Bryggeriet stammer fra 1849, da John Harris flyttede til Hook Norton og købte en gård med et gammelt malteri. Han udvidede snart med humlemarker, og i 1856 installerede han 3 gærtanke og startede på kommerciel brygning. I de gamle brygbøger kan vi se at første bryg er fra 24. november 1856 og det var en ”Mild XXX”. Man begyndte at købe forskellige pubs i området og fik i 1869 ”The Pear Tree Inn” i Hook Norton. Bryggeriet blev drevet af en dampmaskine og det er stadig denne maskine, der ved enkelte lejligheder producerer strøm til bryggeriet. Det er så vidt vides den eneste, der stadig er i brug.
På deres juleøl – ”Twelve Days” kan vi se en sammenhæng mellem ”Pear Tree Inn” og den amerikanske julesang ”The twelve days of Christmas”, der jo indeholder linjen : ” and a partridge in a pear tree”. På etiketten ser vi en agerhøne i et pæretræ.
”The twelve days of Christmas” er de 12 dage fra den 1. juledag til Hellig 3 Konger.
Det er en mørt, sort øl med lysebrunt, lidt groft skum. Der er en god maltet aroma med karamel sødme. Denne sødme mangler lidt i smagen, hvor det især er ristede noter af malt, der dominerer. Der afsluttes med en ret kraftig og markant bitterhed. ” Deliciously dark & strong” står der på etiketten ( 5,5% )
Karakter 4

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar