Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 11. december 2011

Tid til en øl - Den Gyldne Hest Jule Ale


11. December 2011

I dag var vi til koncert i Mariager Kirke, hvor Coro Misto gav julekoncert. Dejlige danske julesalmer i Søren Birchs arrangementer – nogle gange ”a capella”, andre med messingblæsere. Derudover en større værk – John Rutters ”Gloria”, hvor blæsere og slagtøj, samt det store orgel gav en flot, pompøs opførelse sammen med koret. Dejlig koncert der bliver gentaget i Budolfi Kirke i Aalborg på tirsdag.

Til aften blev det til en juleøl brygget af Refsvindinge til ”Den Gyldne Hest” i Horsens. Dette ølsted ( hvor jeg desværre ikke har været endnu ) har modtaget Ølentusiasternes Ølmærke har over 100 forskellige øl på lager. De får brygget specielle øl fra Refsvindinge bla. husøllen ”Ale nr. 100”. Nu har de altså en ”Jule Ale” på menuen også.

Det er en brown ale. Jeg var lidt i tvivl om det var en belgisk eller en engelsk ale ud fra etiketten, så jeg hældte den i en belgisk pokal, hvilket ikke var helt rigtigt.

Det er en mørk øl på 5,7% med svag, beige skumtop. Der er en fin duft af brændt karamel og man aner også den tilsatte ascorbinsyre. Den er meget let i kroppen. Smagen falder desværre ikke i min smag. Den er ristet bitter/besk.

Karakter 2

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar