Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 22. december 2011

Tid til en øl - Cigar City Jai Alai


22. december 2011

Her i juletravlheden render man rundt i butikker for at købe gaver. Det er vigtigt at man ikke stresser, men giver sig nogle små pauser ind imellem. Jeg var af sted i dag, for at købe de sidste gaver, og kiggede lige ind i Ølkonsortiet og hos Vinspecialisten for at ønske glædelig jul. Sune bød på en lille smagsprøve af den fremragende juleøl fra Mikkeller – Red/White Christmas ( 8. nov. 10 ). En dejlig blanding af en britisk red ale og en belgisk witbier, tilsat en god portion humle.

Forleden var jeg også af sted for at købe julegaver, og der var jeg med bus, så jeg tog mig en lille pause på en af byens bedste pubber – John Bull i Aalborg. Her var der ikke så meget interessant juleøl tilbage, men Nikolaj fortalte om andre spændende nye flaskeøl – bla ”Jai Alai” fra Cigar City. John Bull har udvidet sortimentet med mange spændende amerikanske specialiteter.

Cigar City åbnede i 2008, men bryggeren Wayne Wambles har brygget selv siden 1996, og han har arbejdet på mange andre bryggerier. Jeg anmeldte de 2 spændende ”Either” – ”Or” i marts måned ( 30. mar. 11 ) ved en komparativ smagning, der blev lidt lystig, da begge øl er på 11,2 %

En af deres kendteste øl er ”Jai Alai” – en IPA på 7.5%

 
Jai Alai kaldes ofte for verdens hurtigste boldspil, for bolden bliver sendt af sted fra en forlænget handske med 300 km/t ( verdensrekord 302 km/t ). Sporten stammer fra Baskerlandet i Spanien og i Tampa Bay området i Florida var der i mange år stor interesse for spillet. Desværre er ”Jai Alai India Pale Ale” nu alene om at repræsentere navnet i området.
Det er en dyb orange øl med hvidt skum, der hurtigt svinder bort. Dejlig humlet duft med  noter af fyr, mynte og tobaksblade ( måske er det sidste indbildning fordi det Cigar City ). Frisk, og lidt aggressiv i munden pga. af humlen. Smagen indledes kortvarig med lidt sødme, inden humlen tager over: lemon, fyr og mynte. Markant bitterhed ( 70 IBU ). Den prikker i munden i lang tid i eftersmagen. Virkelig glimrende IPA
Karakter 4+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar