Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 21. november 2012

Tid til en øl - Ch'ti Blonde

Jeg har åbenbart opbrugt min billedekvote. Måske dukker der et billede op på et tidspunkt. Jeg skal vist købe noget mere plads.

21. November 2012

Så er julesangene i koret ved at være på plads, men der er stadig god tid til julekoncerten. Der er fuldt gang i mange projekter efter en uges ferie, så det er nogle lange dage. Men engang imellem lykkes det dog at finde tid til en øl.

Det franske bryggeri Castelain brygger en ”biere de garde” der har slået deres navn fast – også udenfor Frankrigs grænser. Bryggeriet blev grundlagt af Roland Castelain i 1926 og i 1978 overtog Annick og Yves Castelain det. De begyndte at brygge ”Ch’ti Blonde” i 1979, og det blev hurtigt en succes, der satte Pas-de-Calais på øl-landkortet.

I starten af november skrev jeg om baggrunden for navnet ”Ch’ti”, da jeg anmeldte deres ”Ambrée”.

”Ch’ti Blonde” er en klar, gylden øl på 6,4%. Den har en let, fint hvidt skum og man aner nogle få dovne bobler. En dejlig duft af lys frugt mødes en. Melon, fersken og en anelse mandarin. Den føles temmelig skarp i munden, hvilket giver godt modspil til de søde smagsnoter. Det er ikke sukker med frugt, der dominerer smagen. Der er en anelse humlebitterhed, men ikke mere end det lige fornemmes i baggrunden.

Karakter 4

Jeg ser at Føtex har tilbud på øl i denne uge. Det er de samme øl der tidligere på måneden var på tilbud i Netto, så hvis man ikke fik dem smagt der, er chancen der nu. Det derejer sig bla. om øl Sierra Nevada, Anchor og Flying Dog. Jeg har tidligere skrevet om disse øl.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar