Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 23. november 2012

Tid til en øl - Der Postilion


3. November 2012

I går dansede vi Paso Doble i begge danselektioner, for den nye koreografi er temmelig vanskelig, især fordi det går så hurtigt. Så der var brug for lidt afsvalende øl, da vi kom hjem. Vi fik kylling, der var krydret lidt marokkansk med kanel, og dertil en grønsagsmos baseret på auberginer.

Jeg fandt en ”Weissbier” i skabet – fra Benediktiner. Der er jo mange tyske øl der er opkaldt efter klosterordener, selvom de ikke længere brygges af munke – Augustiner, Paulaner og Franziskaner. Men Benediktiner brygges faktisk på et kloster, nemlig klosteret i Ettal, Dayern. Jeg besøgte klosteret for et par år siden og skrev om det 2. september 2010. Flasken, der er købt i Netto har en helt anden etiket, og man skal lede lidt for at finde bryggeriet.
Det er en uklar gylden øl med en lidt afdæmpet og neutral smag.



Her til aften åbnede jeg så en anden tysk weissbier. Denne gang fra Postbrauerei Allgau. Den er købt ved en grænsekiosk i sommer. Det er en hefeweissbier på 5,1%. ”Hefe” betyder ”med gærrester”, hvilket normalt vil give en uklar øl, men ”Der Postillion” er fuldstændig klar, også selv om man ryster flasken.

En ”postillion” er en rytter, der rider på en af de forreste heste i et spand, der trækker en vogn. På etiketten ser vi en rytter der trutter glad i posthornet.

Det er en klar, gylden øl med en mørk glød. Den toppes af hvidt skum og man ser store bobler i glasset. Der er en tydelig gæraroma, hvor også noter af krydderi og vingummi blander sig. Den er forfriskende, men virker ellers en smule uinspireret med en neutral smag.

Karakter 3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar