Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 7. november 2012

Tid til en øl - Flying Dog Snake Dog IPA


7. November 2012

I anledning af det amerikanske valg ( Til lykke Obama ) åbnede jeg i går en ”Liberty Ale” fra det hæderkronede bryggeri Anchor. Jeg har skrevet om denne øl tidligere, men nu er der kommet et billede på også. Den er egentlig brygget til USA uafhængighedsdag – eller den dag da Paul Revere red af sted for at kalde til kamp, men kan da også bruges til sådan en valgdag. Det er prototypen på en ”american pale ale” og sådan en nyere udgave åbnede jeg også i dag. Flying Dog Brewery har lavet en IPA ved navn ”Snake Dog” ( IPA er en kraftigere og mere humlet udgave af en pale ale ).

Den er købt i Netto, der for et par uger siden havde en lille ølfestival, hvor man kunne anskaffe sig flere gode amerikanske øl – bla. tre øl fra Flying Dog.

Det er Ralph Steadman, der laver de meget voldsomme og ekspresionistiske etiketter til Fluing Dog og på denne øl står der et citat fra hans kone, Anna Steadman: -” It snakes down the throat like a faithful friend” ( den slanger sig ned i halsen som en trofast ven ).

 
På etiketten ser vi også dette bizarre dyr – Snake Dog . En hundekrop med en lang slangehals. En lille tekst – digt – beskriver hvad der sker. Det er temmelig uforståeligt for mig, men lyrik har heller aldrig været min store interesse.
”He slithers through the city in search for his farce. No place too seedy, no place too fake – they’re all on the menu tonight. And of course she’ll find him irressistible, for it’s the forked tongue she prefers”.
Det er en smuk gylden øl på 7,1%. Der anes kun nogle få dovne bobler i glasset. Man mødes af en dejlig humlearoma ( Warrior og Columbus ), hvor lemon blandes med lidt mildere noter af fersken og melon. Den føles lidt doven i munden, men pga humlebitterheden ( 60 IBU ) får den alligevel en lidt skarpt profil. Kraftig humledominans. Der er ikke megen malt og sødme at finde. De svage noter af fersken overdøves hurtigt at bitterheden, der bliver hængende i ren form til sidst. Og det er jo ikke det der tiltaler mig mest.
Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar