Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 30. november 2012

Tid til en øl - Fanø Kunstnerøl nr. 4


30. November 2012

Så har vi haft to forestillinger med ”Nøddebo Præstegård” og det er gået godt. Folk griner i hvert fald på de rigtige steder. Men det har jo været aftenforstillinger, så det er blevet sent inden vi kom hjem. I går havde vi strammet replikkerne op så vi var lidt før færdige ( og vi havde heller ikke strømafbrydelse, som vi havde til premieren ), så der var alligevel tid til en sen aftenøl.

Det blev en af de sorteste øl, jeg mindes af have set – mørkesort, hvis det ord findes. Og med svagt mørkt, rødbrunt skum på overfladen.

Fanø Bryghus har med deres ”Kunsterøl”-serie placeret sig i toppen af det danske mørke øl. Og deres ”Kunstnerøl nr. 4” er ingen undtagelse. Det er en ”Imperial Chocolate Stout” på 10,0%. Etiketten er malet af Finn Hjortskov Jensen, der bor på Fanø. Billedet har titlen ”Gorm”, hvilket ikke umiddelbart give nogen mening. For mig at se forestiller det et landskab – måske Vadehavet med høj himmel over. ”- at tegne er at kærtegne naturen med streger på et stykke papir”.

Man mødes af en aroma af ristet kaffe, mørk chokolade og varm mælk. Alkoholen stikker også næsen frem på en inciterende måde. Det er en tyktflydende væske, der efterlader ens mund i en lidt bedøvet tilstand. Det er også kaffe, chokolade og alkohol, der præger smagen, men så ender det hele i en meget intens bitterhed, der for mig desværre trækker en smule i den forkerte retning. Men en stor øl, det er det.
Karakter 4+  

2 kommentarer:

  1. Hej Steen
    Glimrende anmeldelse, men jeg er ikke helt med. Kunstnerøl nr. 4 er en IIPA og er tydeligvis ikke den øl, som du beskriver.
    Fanø har lavet en øl, der hedder Gorm, som er en "Triple Chocolate Imperial Stout".
    Det virker som om det er den, du har fået i glasset.
    Er det en flaske med forkert etiket eller har bare fået byttet lidt rundt på tingene?

    Hilsen Jesper

    SvarSlet
  2. Hej Jesper. Du har jo sikkert ret, men der står tydeligt "Kunstnerøl no.4" på etiketten, sammen med betegnelsen "Imperial chocolate stout". Det virker en smule besynderligt. Desværre kan jeg ikke for tiden oploade billeder, da min kvote er brugt op.

    SvarSlet