Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 27. november 2012

Tid til en øl - St. Feuillien Grand Cru


27. November 2012

Nu er ”Nøddebo Præstegård” ved at være klar. I morgen har vi generalprøve og så går det løs weekenden over. Det skal nok blive odt.

Der var lige tid til en lille øl her på sengekanten efter vi kom hjem.

St. Feuillien er baseret på den gamle historie om den irske munk, der i 800 tallet drog gennem skovene, hvor le Roeulx nu ligger. Her blev han overfaldet af røvere, der huggede hovedet af ham. Hans disciple byggede et kapel på stedet og det blev i 1125 til et kloster – Abbey St. Feuillien du Roeulx.  Bryggeriet blev grundlagt i 1873, men flyttede i 1920 til mere moderne lokaler. Bryggeriet var lukket fra 1977 til 1988, Dominique og Beniot Friart fulgte i deres forfædres fodspor  og genoptog brygkunsten.

De brygger en serie at traditionelle klosterøl, samt den fremragende juleøl, der let kan få en plads ved bordet juleaften, men denne gang er det en specialudgave – en ”Grand Cru” fra bryggeriet.

”St. Feuillien Grabd Cru” er en meget lys, klar øl på 9,5%. Et væld af bobler resulterer i en luftig hvid skumtop. Duft af lys frugt – appelsin, mandarin og citron ( der er tilsat c-vitamin ). Denne frugtnote går også igen i smagen hvor en smule krydderi også blander sig, men ifølge beskrivelsen stammer disse noter udelukkende fra gæren. En behagelig aftenøl, hvor det tilsatte sukker også er med til at give en underliggende sødme.

Karakter 5

Købt i Brugge i sommer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar