Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 10. maj 2015

Tid til en øl - Almanac Golden Gate Gose


10. Maj 2015

Det har været en god uge på ølfronten. Sidste lørdag afholdt jeg en ølsmagning for mændende på vejen. Vi fik 10 spændende øl, hvoraf der var en enkelt jeg ikke selv tidligere havde smagt – ”Black IPA” fra Beerblioteket i Göteborg. 


I fredags havde jeg så vennerne på besøg. De fleste af dem har været med fra begyndelsen, så der kan vi godt komme med 10 mere udfordrende og ekstreme øl.

Lørdag afholdt jeg sammen med Ølmanden fra Svenstrup – Tom Christensen – en Nordisk Smagning hos Danske Ølentusiaster. Her nåede vi gennem 10 gode øl fra Island, Norge og Sverige.

Og så sluttede jeg dagen af med at lykønske Peter fra TMOH med hans 5 års jubilæum. Det foregik på Basement Beer Bar, som havde 2 sjældne og massive øl fra Mikkeller på hanen.


Men lad os starten med begyndelsen – ”Golden Gate Gose” fra Almanac Brewing Co. i San Fransisco. I 2010 grundlagde Jesse Friedman og Damian Fagan deres ”Farm to Barrel” bryggeri. De prøver at brygge med lokale råvarer og indgår hver høst en aftale med en ny leverandør af frugt til deres bryg. De brygger også traditionelle øltyper, men deres ”Farm to Barrel”-koncept tilsættes altid frugt fra små lokale leverandører.


For nylig smagte jeg for første gang en gose fra det amerikanske bryggeri Westbrook, og det lader til at øltypen er ved at blive populær i USA. Øltypen stammer fra Goslar / Leipzig, men vil man vide mere, så se tidligere indlæg.

Almanac har også give genren et bud – ”Golden Gate Gose” på 5,0%. Den er brygget med San Fransisco Bay Sea Salt, Lemon Verbena fra Eatwell Farm i Dixon og koriander fra Dirty Girl Produce i Santa Crux. Gæren er deres egen saisongær der giver en syrlig præg.

Det er en meget lys øl, der fremstår uklar, da den er ufiltreret. Duften er syrlig og frisk med lemon og citron. Den virker snerpende i munden, men smagen minder lidt om en belgisk wit. Der er bare mere syrlighed. Det salte islæt dukker først op til sidst i eftersmagen.

Jeg kunne godt lide den, men de andre syntes, jeg forsøgte at ”tale den op”, men det synes de altid jeg gør, når vi smager syrlige øl. Nå, men det er ikke en øltype, som jeg fremover vil gå en stor bue udenom.

Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar