Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 13. maj 2015

Tid til en øl - Les 3 Fourquets Lupulus


13. Maj 2015

Vi skulle smage ”Kakaobønnen” fra Humleland, men den havde en svært syrlig note, der mindede om en fejl. Vi prøvede at se, hvad andre har sagt om øllet, og ingen steder kunne vi finde eksempler på, at den skulle være syrlig, så den skiftede vi ud. I stedet flyttede vi lidt rundt på rækkefølgen og sluttede med en anden øl.

Men først skulle vi smage ”Lupulus” fra det belgiske byggeri Les 3 Fourquets. Bryggeriet blev stiftet i 2007 og chefbrygger er Pierre Gobron. Det ligger i Ardennerne – i byen Courtill. Gobron bryggede  tidligere ”L’Chouffe”, men ønskede at brygge en øl i champagneflasker. Det fremgår ikke, om der er brugt champagnegær, eller om der er andet champagneagtigt omkring ”Lupulus”.

”Humulus Lupulus” er det latinske ord for humle, men samtidig betyder det også ”ulv”.
Og historien fortæller, at der tidligere var mange ulve i Ardennerne – og disse kom fra Slovenien, hvor – ifølge etiketten – verdens bedste humle kommer fra. Det kan måske tolkes som, at det er Styrian Goldings, der er brugt i øllet.

Det er en meget lys øl med groft skum. Den er frisk og livlig. Duften minder om frisk skovbund – let mulden med fyr og skovsyre. Smagen er umiddelbar underlig, men efterhånden vænner man sig til den, selvom jeg stadig har svært ved at sætte ord på. Der er – udover skovbund, også appelsin og lidt lemon fra humlen. Bitterheden er god, men ikke så fremtrædende, som man skulle tro at navnet.


Karakter 3+  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar