Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 1. maj 2015

Tid til en øl - BrauKunstKeller Amarsi IPA


1. maj 2015
Først en løbetur, så konfirmation i kirken, og så var der tid til en øl til frokost. Dejligt vejr, hvor der også blev tid til at komme lidt i haven.

Det tyske marked har ikke været så meget med, når det angår nye mikrobryggerier. Måske fordi, tyskerne i forvejen har små lokale bryggerier – som vi havde det herhjemme tidligere. Og tyskerne er temmelig lokalpatriotiske med deres øl. Der er ikke behov for så meget nyt.

Man hører ofte at tysk øl ikke er spændende, men det er ikke sandt. Der er en væld af forskellige øltyper, men der er ikke de humlede, ekstreme øl - som er blevet mikrobryggeriernes kendemærke,
 - der brygges i Tyskland. Det er jo heller ikke nødvendigt. Det kan vi få andre steder. Men der er naturligvis også unge tyskere, der begynder at brygge og som bliver inspireret at USA, så der er begyndt at dukke flere mikrobryggerier op.

Et af dem er BrauKunstKeller i udkanten af Michelstadt, Odenwald. Alexander Himburg afbrød for tolv år siden sine biologistudier, og begyndte at brygge øl. For fem år side opstod ideen med eget bryggeri – BrauKunstKeller. Han brygger sine øl i samarbejde med Michelstädter Brauerei. I den lille by er der fire bryggerier – Brauerei Dörr, Rathausbräu, Michelstädter og BrauKunstKeller.

”Amarsi IPA” er humlet med Amarillo og Simcoe, og det er sikkert disse to humletyper, der danner
navnet på øllen. Det er en fyldig IPA på 7,1%, med en bitterhed på 62 IBU. Den er uklar, og har en flot rødorange farve. Kraftigt, let offwhite skum. Duften er yderst behagelig – mango og mandarin, og det holder heldigvis i smagen også. Den har en dejlig fyldig krop hele vejen – ikke noget med tynd og spids bitterhed her. Der er sødme, eksotisk frugt og en dejlig balanceret bitterhed. Tyskerne har måske været lidt langsomme til at komme i gang med amerikanske øltyper, men når de først får startet, kan de godt finde ud af det.


Karakter 4+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar