Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 11. maj 2015

Tid til en øl - Kongebryg Pontius Pilatus


11. Maj 2015

”Pontius Pilatus er bedst kendt som dommeren, der godkendte Jesu korsfæstelse. Virkeligheden er, at Pilatus gjorde, hvad han kunne for at undgå dette. Det var skik, at den romerske guvernør frigav en fange i påske, og Pilatus bad befolkningen vælge Jesus fremfor den berygtede morder Barabbas. Folket valgte at korsfæste Jesus”

Sådan lyder teksten bagpå Kongebrygs ”Pontius Pilatus” og derfor giver det mening at bruge den som bryggeriets påskebryg. Der er nu nogen uenighed om rigtigheden af teksten. Man har ikke fra nogen anden kilde, hørt om skikken med at frigive en fange ved højtider. Pilatus derimod var – ifølge andre samtidige kilder – absolut ikke en barmhjertig mand. Der er mange, der mener at episoden er skrevet ind i evangelierne for at fraskrive romerne skyld i forbindelse med korsfæstelsen og lægge den på jøderne. Da evangelierne blev skrevet, var man netop ved at udbrede budskabet i Rom og romerne havde netop nedkæmpet et jødisk oprør ved Masada. Men hvem ved – måske vaskede han virkelig sine hænder i denne affære.

”Pontius Pilatus” er en Biere de Garde på 7,0%. Denne franske øltype blev brygget sidst på vinteren og skulle gemmes, så man kunne drikke den i de varme måneder – deraf navnet. Brygget af fem forskellige malte, samt havre. Humlet til en let bitterhed ( IBU 20 ) af Hallertau Mittelfruh og Amarillo. Dertil er tilsat æblesaft og egetræ. Den udgave jeg sidder med, er version 2, der har æbleblomster på etiketten i stedet for påskeliljer. Jeg har – af mig ukendte årsager – ikke fået taget et billede af den.

Det er en mørk øl med kun lidt skum. Duften er brødagtig maltet, men man kan fornemme et lille friskt strejf af æble og orangefrugt. Den virker levende i munden. Smagen er maltet, og passede som sådan godt til maden. Humlebitterheden er afdæmpet og æblesyrligheden kommer ikke rigtig frem.


Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar