Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 5. maj 2015

Tid til en øl - Maredsous Blonde


5. Maj 2015

I går – på befrielsesdagen 4. maj – tog vi til København for at deltage i Østre Gasværks arrangement på dagen. Det var Espergæres Ungdomsskoles opførelse af musicalen ”Blod og Ære” – denne gang som koncertversion, for kulisserne tilhørte en anden forestilling. Udenrigsministeren holdt en fin tale og de unge mennesker leverede en fabelagtig præstation. Det var stort at se sin yngste datter stå alene på scenen og synge sit hjerte ud til kæmpestort bifald.


Vores ældste datter og svigersøn havde været på Bededagsferie i København og var også med. Inden forestillingen gik vi ud for at spise og endte på Vincent på Østerbrogade. Vi kunne kun nå en enkelt ret, men det var også nok. Maden var yderst delikat – Oksemørbrad i Trøffelsauce. Jeg spurgte om de havde nogen øl, og tjeneren/ejeren sagde – lidt beklagende – at de kun havde specialøl. Det havde han nu ikke nødt at beklage. ”Jeg finder en god specialøl, du ikke har smagt”, sagde han, og selvom det ikke er helt nemt, havde han ret.


”Maredsous Blonde” fra Moortgat har jeg ikke smagt før, selvom jeg godt kender deres Tripel. Moortgat blev grundlagt i 1871 af Jan-Leonard Moortgat. Deres bedst kendte øl er ”Duvel”, men de laver også andre brands. I 1970’erne flaskede og distribuerede de Tuborg, men det samarbejde er stoppet. De har opkøbt d’Achouffe og De Koninck.
I 1963 indledte de et samarbejde med klosteret Maredsous i Steenhuffel. De brygger tre klosterøl i serien.

”Maredsous Blonde” er på 6,0%. Det er en smuk, uklar og orange øl med groft skum på toppen. Aromaen er meget frugtig, med blomme, appelsin og pære. Den føles frisk og levende med en god fyldig smag. Selvom det er en lys øl, har den så meget kraft og fylde, at den passede fint til oksemørbraden. Det er belgisk gær i fornem udfoldelse.

Karakter4+

Øllen kan klart anbefales - det samme kan Vincent – og jeg skal love for, at det kan ”Blod og Ære” også.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar