15. April 2013
Dejligt
at det er ved at være tid til, at man kan sætte sig på bænken i haven efter
arbejdet og nyde solen - og måske en øl i ny og næ. I dag blev det en af de påskeøl,
der stod tilbage i skabet – Krenkerup ”Påskeøl”.
Den
er brygget efter Das Reinheitsgebot for brygmesteren Constantin Förtner stammer
fra Bamberg, og holder de stolte, tyske traditioner højt i hævd. Og godt for
det.
Jeg
har ikke smagt så mange af deres øl, men syntes godt om deres ”Rauchbier”. De
har fået megen ros for deres ”Dobbelbock”, så den må jeg se at få fat i. Det er
en øltype jeg godt kan lide.
Men
her drejer det sig om ”Påskeøl” på 6,5%. Malten stammer fra egen jord, men er
maltet i Tyskland. Der er brugt overgær og humletyperne er både tyske og
engelske.
Det
er en flot rødbrun øl – med en del slør, men man kan godt ane nogle sløve
bobler. Den kraftige skumtop har en lidt gullig nuance. Aromaen er maltet med
brød og en smule valnød. Disse noter dominerer også smagen. Men øllet bruser
underligt prikkende op i munden, og efterlader en snerpende fornemmelse, som
ødelægger det gode indtryk. Det føles som om, det er en meget alkoholstærk øl –
ikke at den smager sprittet, men den føles sådan. Det var en anderledes
oplevelse, som jeg egentlig ikke brød mig om, så det trækker noget ned på en
ellers udmærket maltet smag.
Karakter
3
Ingen kommentarer:
Send en kommentar