Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 28. april 2013

Tid til en øl - Snowbeer


28. April 2013

Aftenens øl kan jeg ikke umiddelbart sige så meget om. Etiketten giver ikke så mange oplysninger – 500 ml – 2,5% alc. Resten er på kinesisk. Man kan dog læse at bryggeriet er Snowbeer. Så må vi jo søge der.

 
De kinesiske tegn betyder ”snefnug” og bryggeriet er ”CRSnow”. Det er et samarbejde mellem SABMiller og China Resources Enterprices. I 2008 var denn øl den mest solgte på verdensplan, selvom den nærmest kun sælges i Kina - 61 millioner hektoliter.
I 1993 da ”Snowbeer” først kim på markedet var der 3 bryggerier om produktionen. I dag er der 80.
 
Denne øl er hjembragt fra Kina af en af mine gode venner, så det er ikke en øl man lige støder på hos den lokale købmand. Da procenten er så lav, er det naturligvis en let øl at drikke. Den føles nærmest vandet, hvilket vel også er meningen. Den er lys gul med masser af bobler. Kridhvidt skum på toppen. Duft af halm og bygkerner. ( lidt som at komme ind til girafferne i zoo ). Smagen er nærmest forsvindende men man kan godt ane lys malt. Næsten ingen ( eller rettere –ingen ) bitterhed. Det er en øl der lægger sig tæt op af Millers øl ogBudweiser. Men den passede fint til vores hjemmelavede sushi fra forleden, som der var noget tilbage af. Den virkede ikke dominerende i forhold til maden.

Karakter 2

Ingen kommentarer:

Send en kommentar