17. April 2013
I
går var vi på kinesisk restaurant for at fejre en børnefødselsdag hos vennerne.
Der smagte jeg den kinesiske øl Tsingtao. Det er en øl jeg har smagt før, men
jeg opdager nu at jeg aldrig har fået skrevet om den her på bloggen. Det må jeg
vist råde bod på i nærmeste fremtid.
Bryggeriet
Tsingtao blev grundlagt i 1903 af tyske emigranter. Det er Kinas næststørste
bryggeri, og tegner sig for 15% af markedandelen. Det ligger i byen Quindao, der
er det nuværende navn på byen Tsingtao.
I
1949 blev det nationaliseret efter den kommunistiske magtovertagelse. Dette
varede indtil 1990 og fussionerede med tre andre bryggerier i 93. Nu har
Anheuser-Busch en stor andel i bryggeriet. Oprindelig blev øllet produceret
efter Das Reinheitsgebot, men det er vist desværre ikke længere tilfældet.
Min
gode kammerat, Jacob har været på en del forretningsrejser til Kina, og sidst
han vendte hjem havde han et par øl i bagagen til mig.
Den
ene var en - herhjemme mere sjælden – ”Stout” fra Tsingtao. En god mørk øl på
6,7%. Det meste står med kinesiske skrifttegn, men man kan da læse
alkoholprocent.
Det
er en kulsort øl med lyst skum. Aroma af ristet malt med en anelse sødme. God
fylde. Smagen er ristet malt med noter af sødme og engelsk lakrids. Faktisk
minder den en del om den ”Black”, jeg smagte forleden fra japanske Asahi. Det
er slet ikke dårlige sorte øl, de brygger på de kanter.
Karakter
3+
Ingen kommentarer:
Send en kommentar