Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 8. april 2013

Tid til en øl - Refsvindinge Havgassens Kabys

 8. April 2013

Forleden var der ølsmagning hos Ølentusiasterne. Det var Refsvindinge, der var på besøg og de havde godt med øl med. Arrangementet var vist meget vellykket – jeg siger ”vist”, for jeg kunne desværre ikke selv deltage.

Med et par dage efter fandt jeg denne øl, der havde været med på smagningen – ”Havgassens Kabys”. Det er en øl der første gang blev brygget i 2005 til ”Havgassens Kabys” i Lundeborg. På etiketten ser vi en kvindelig Skipper Skræk, der fint kan illustrere begrebet ”havgasse” ( ordet har skiftet betydning gennem tiden – først var det en fugl, så en fisker og nu et arrigt fruentimmer ).

Det er en overgæret strong ale på 7,4% - måske er der tænkt lidt i belgisk retning, men det er ikke udpræget tydeligt. Det er en red ale med store bobler og hvidt skum. Der er tilsat kuldioxid, farvestof og ascorbinsyre, hvilket er tilfældet med mange øl fra bryggeriet. Aromaen er sødlig maltet med netop syrlige citrusnoter. Den er let drikkelig og bruser livligt op i munden. Den føles bestemt ikke så stærk – alkoholen holdes fint gemt. En sukkersødlig indledning af løses af frugt, men desværre træder ascorbinsyren for tydeligt frem. Det er kun sjældent denne smagsnote tilfører noget positivt ( men det sker dog ), så jeg ved ikke helt hvorfor den så ofte forekommer i Refsvindinges øl.

Karakter 3


Ingen kommentarer:

Send en kommentar