10. April 2016
Skagen
Bryghus havde to øl med på standen. En ny rugøl – ”Lars Kruse” og den kendte
”Påsketrold”.
”Lars
Kruse” er brygget til Skagen købstadsjubilæum i 2013, så når jeg siger ny,
gælder det vist kun for mig. Den har en flot messinggylden farve og en fin
aroma af malt og brød. Der er tilsat tysk Hallertau i tre omgange, og
bitterheden er da også markant og tydelig..
Karakter
3+
Lars
Kruse var redningsbådsfører og reddede med tiden over 200 mand fra havet. Han
fik fortjenstmedaljen i 1879, men druknede i 1894 under et redningsforsøg i
snestorm
Ved
siden af stod en forladt stand med ”Påskebryg” fra Fur Bryghus, men vi kunne da
tage selv. Vi havde lige smagt ”Påsketrold” fra Skagen og dens friskhed fik
måske Furs påskebud til at virke lidt tung i det.
Det
var ved at være lukketid for ølafdelingen, men ved Ugly Duck havde de lige
åbnet nogle flasker og de skulle jo drikkes. Vi tilbød straks at hjælpe. Der
var kun en enkelt, jeg ikke kendte. En IPA med det spøjse navn – ”Papsøe in the
tropics”.
Henrik
Papsøe har rated 25.000 øl på Ratebeer. ”Det rejser spørgsmålet om hans
tilregnelighed”, spøger bryggeriet, men de har brygget en øl, hvor der ikke er
sparet på noget. 7,5% og masser af humle – Columbus, Cascade, Citra og Sorachi
Ace er med til at give den eksotiske stemning af tropisk frugt. Sorachi Ace har
nu aldrig været min favorit, så den kunne man godt have udeladt.
Karakter
3+
Vi
hjalp også til med at udrydde ”Putin” og ”Rye Porter”
På
vej ud af butikken så vi, at der et andet sted var smagning af gin, og den
smagning ville først slutte en time senere. Så vi skulle da lige smage en
enkelt. Mit kendskab til gin er yderst begrænset og stopper ved Gordon’s, men
det forstod eksperten at råde bod på. Han havde en ginbar i Århus og
præsenterede mig først for en mild gin med appelsin. Vi forstod også hurtigt,
at det ikke er ligegyldigt, hvilken type tonic man kommer i. Og det er godt at
understrege smagnuancer ved at tilsætte frugt eller krydderi. Til den spanske
”Gin Mar” kom der en lille stængel rosmarin i, for at fremhæve de krydderurter
der er i ginen. Vi smagte alle seks gin fra forskellige lande og med
forskellige udtryk, og det var meget fascinerende. Egentlig mere øjenåbnende
end ølsmagningen, men det var jo også fuldstændigt uopdyrket land.
Til
gengæld var vi nu begyndt at blive lidt påvirkede, og måtte søge tilflugt på en
nærliggende burgerbar, inden vi skulle videre til Basement Beer Bar.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar