Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 10. april 2016

Tid til en øl - Salling / Skagen / Fur / Ugly Duck


10. April 2016

Skagen Bryghus havde to øl med på standen. En ny rugøl – ”Lars Kruse” og den kendte ”Påsketrold”.
”Lars Kruse” er brygget til Skagen købstadsjubilæum i 2013, så når jeg siger ny, gælder det vist kun for mig. Den har en flot messinggylden farve og en fin aroma af malt og brød. Der er tilsat tysk Hallertau i tre omgange, og bitterheden er da også markant og tydelig..

Karakter 3+

Lars Kruse var redningsbådsfører og reddede med tiden over 200 mand fra havet. Han fik fortjenstmedaljen i 1879, men druknede i 1894 under et redningsforsøg i snestorm



Ved siden af stod en forladt stand med ”Påskebryg” fra Fur Bryghus, men vi kunne da tage selv. Vi havde lige smagt ”Påsketrold” fra Skagen og dens friskhed fik måske Furs påskebud til at virke lidt tung i det.


Det var ved at være lukketid for ølafdelingen, men ved Ugly Duck havde de lige åbnet nogle flasker og de skulle jo drikkes. Vi tilbød straks at hjælpe. Der var kun en enkelt, jeg ikke kendte. En IPA med det spøjse navn – ”Papsøe in the tropics”.


Henrik Papsøe har rated 25.000 øl på Ratebeer. ”Det rejser spørgsmålet om hans tilregnelighed”, spøger bryggeriet, men de har brygget en øl, hvor der ikke er sparet på noget. 7,5% og masser af humle – Columbus, Cascade, Citra og Sorachi Ace er med til at give den eksotiske stemning af tropisk frugt. Sorachi Ace har nu aldrig været min favorit, så den kunne man godt have udeladt.

Karakter 3+

Vi hjalp også til med at udrydde ”Putin” og ”Rye Porter”


På vej ud af butikken så vi, at der et andet sted var smagning af gin, og den smagning ville først slutte en time senere. Så vi skulle da lige smage en enkelt. Mit kendskab til gin er yderst begrænset og stopper ved Gordon’s, men det forstod eksperten at råde bod på. Han havde en ginbar i Århus og præsenterede mig først for en mild gin med appelsin. Vi forstod også hurtigt, at det ikke er ligegyldigt, hvilken type tonic man kommer i. Og det er godt at understrege smagnuancer ved at tilsætte frugt eller krydderi. Til den spanske ”Gin Mar” kom der en lille stængel rosmarin i, for at fremhæve de krydderurter der er i ginen. Vi smagte alle seks gin fra forskellige lande og med forskellige udtryk, og det var meget fascinerende. Egentlig mere øjenåbnende end ølsmagningen, men det var jo også fuldstændigt uopdyrket land.

Til gengæld var vi nu begyndt at blive lidt påvirkede, og måtte søge tilflugt på en nærliggende burgerbar, inden vi skulle videre til Basement Beer Bar.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar