Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 6. april 2016

Tid til en øl - Salling / TeeDawn / San Michele


6. April 2016

I marts havde Salling i Aalborg Ølfest, hvor flere udstillere præsenterede deres øl. Jeg havde aftalt med en kammerat, at vi skulle mødes fredag eftermiddag efter arbejdet.

Vi lagde ud i den lettere ende med alkohol-let fra TeeDawn. Det er et europæisk foretagende med hovedsæde i Danmark. Deres målsætning er at brygge lavalkoholisk øl med en god smagsoplevelse, og få folk til at reducere deres alkoholindtag. De skriver, de har smagt sig gennem mange øl fra England, Tyskland, Belgien og Tjekkiet for at finde de typer, de vil satse på. Øllet bliver brygget på bayerske bryggerier, og der er foreløbig fire øl i sortimentet. Alle øl er på 2,7%

”Lager Cut” er en pilsnertype. Den virker lidt tynd, men har en bedre smag end mange lavalkoholøl, selvom den ikke når op på siden af en Urquell.

Karakter 2+

”Wheat Cut” og ”Lemon Beer” er ikke på det niveau. ”Wheat Cut” er simpelthen for tynd og kedelig, og selvom radleren ”Lemon Beer” faktisk er meget forfriskende, har typen jo aldrig været interessant i første omgang. Til gengæld er ”New Ale Cut” faktisk en øl, der er værd at drikke, og bestemt en overvejelse værd, hvis man skal køre hjem. Udmærket resultat.



Karakter 3


Ved næste stand stødte vi på italiensk øl fra San Michele. Jeg kendte ikke noget til bryggeriet i forvejen, men det er fra 2010 og holder til huse i en gammel bygning fra 1860 i byen Sant’Ambrogio, Navnet stammer fra den gamle kloster San Michele, som ses på etiketten, og som våger over bryggeriet. De tænker på deres produktion som en ”Opera of passion”, og navnene på deres øl er da også taget fra de store italienske operaer.

”Butterfly” er en kölsch, hvilket man jo ikke så tit ser uden for det vestligste Tyskland. Jeg blev for nogle år siden meget glad for den læskende drik, da vi besøgte Moselfloden. Det er en beskeden øl, der ikke virker anmassende i sin fremtoning, men man må gøre sig lidt umage for at nyde de fine, lette smagsnuancer. ”Butterfly” mangler denne lette elegance. Den er mere grov i udtrykket og skulle måske ikke være lanceret som en kölsch, men som en ale.

Karakter 2+

Vi smagte også en pale ale ved navn ”Carmen”. Det skulle vi have ladet være med.


”Norma” ( efter Bellinis opera ) er en ”kastanjeøl” – en typisk italiensk specialitet, som her lykkedes over forventning. Smagen af kastanjen er veldoceret og giver en dejlig sødme til øllet, uden at det bliver for vammelt. Alkohol 6,8%

Karakter 3+

Ved denne stand var der også øl fra St. Feuillien, og vi smagte deres ”Grand Cru”, der naturligvis lå i absolut topklasse. De ved godt, hvordan øl skal brygges.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar