Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 2. oktober 2016

Tid til en øl - 10 års Øljubilæum / Sierra Nevada Pale Ale


2. Oktober 2016 

Til den første ølsmagning vi holdt for 10 års siden, havde vi aftalt, at vi hver især skulle præsentere en af øllene. Og da jeg stod for hele arrangementet, gik jeg på nettet, for at se om man overhovedet kunne finde noget om øl der. – Og jeg blev forbavset over at opdage en verden, jeg slet ikke kendte noget til. Med eksotiske betegnelser som ”India Pale Ale”, ”Doppel Weizenbock” og ”Russian Imperial Stout”.

Jeg havde aldrig før hørt om noget af det. Og jeg læste at ”Sierra Nevada Pale Ale” indeholdt amerikansk citrushumle, og det blev faktisk den øl, der ændrede mit syn på øl.


For da vi fik knappet kapslen af flasken, bredte der sig en tydelig duft af citrus. Jeg var målløs. Man kunne faktisk dufte humlen. Jeg har jo siden lært, at det er Cascadehumle, og jeg er sikker på, at ”Sierra Nevada Pale Ale” er en af årsagerne til, at den humletype var og er så populær. 

Personligt tror jeg også, at det er den øl, der om nogen var skyld i den nye ølrevolution. Der er måske nok kommet andre og mere ekstreme pale ales på markedet. Måske endda nogen der er bedre, men for mig står ”Sierra Nevada Pale Ale” stadig som det ypperste i den kategori. Det er en af de øl, jeg aldrig bliver træt af.

Det var ren nostalgi, og for nogen af de nye i klubben var det også en af de bedste øl. Jeg syntes selv, at de fleste var helt i top.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar