Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 21. oktober 2016

Tid til en øl - Founders Dark Penance


21. Oktober 2016
I sidste weekend var vi i Odense til en danseworkshop i ODC. Vi havde tre timers dansetræning o derefter tog de unge dansere over. Aftenen sluttede med en ølsmagning for foreningens medlemmer og vi var 25 samlet om 8 gode øl. Alle øl var gode solide klassikere med en god historie. Jeg nævner i flæng – ”Sierra Nevada Pale Ale, Salvator, Stone Ruination , m.fl.
De sidste fire øl var alle en del udfordrende, men det var en vældig hyggelig aften.

En aften her i uge fik jeg derhjemme åbnet for en ”Imperial Black India Pale Ale”. Jeg har altid haft det lidt underligt med betegnelsen, fordi ”black” og ”pale” indgår i samme beskrivelse, og det er jo egentlig noget vrøvl. På den anden side beskriver det øllet meget godt, i den forstand af den meget humlede, bitre øl kender vi som en ”india pale ale”, men her er der bare mørk, malt i stedet. Og den har stadig samme lette, friske udtryk som den lyse. Den minder jo slet ikke om et stout.

”Dark Penance” ( ”mørk anger” ) fra Founders er sådan en stærk Black IPA – endda med ”Imperial” foran. Det betyder at alt har fået lidt ekstra kraft. Procenten er på 8,9%. Bitterheden er på 100 IBU og der er også skruet op for maltudtrykket.
Det har taget et års tid med eksperimenter for at finde den rette balance med det kraftige humleniveau. Der er brugt Chinook og Centennial humle.

Det er en sort øl med beige/brunt skum. Dejlig duft af humle – grape og eksotisk frugt. Den har en god fylde. Man smager ristet malt og masser af humle. Til slut dukker en tydelig sødme frem inden eftersmagen lukke af med en kraftig bitterehed.


Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar