Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 25. oktober 2009

Tid til en øl - Costa del Sol / Steinburg Cerveza

25. Oktober 2009
Den anden dag  i Spanien udviklede sig til noget værre rod. Vi ville køre op i bjergene bag kysten og se et par spændende landskaber. Bare fire timer og så være tilbage først på eftermiddagen til lidt solbadning. Men vejen var spærret af vejarbejde, så vi måtte køre ad kystvejen. Så begyndte bilen at bippe og en rød lampe blinkede: STOP. Vi kunne ikke se, der var noget galt, men vi var i nærheden af  biludlejningen, så vi kørte derhen for at spørge. De gav os straks en anden bil, men vi var alligevel blevet noget forsinkede.
Vi ville se El Chorro og kunne på kortet se, at man skulle gennem Alora. Udenfor byen så vi da også et skilt dertil og fulgte det – til en rundkørsel, hvor der absolut ingen oplysninger var. Der gik en times tid med at prøve de forskellige muligheder – vi prøvede at spørge om vej, men uden held ( spanierne taler ikke særlig godt engelsk, da alle deres tv udsendelser er synkroniseret ) og til sidst gav vi op og kørte nordpå. Ca 20 km nordfor byen så vi atter et skilt til El Chorro, men nu var vi ( jeg ) blevet så sure på stedet, at vi bare kørte videre. Klokken var nu blevet henad 2, og vi skulle egentlig finde lidt frokost, men vi ville bare hjem igen, så vi kørte til El Torcal, som heldigvis ikke var svært at finde.
Det er et helt specielt klippeområde, hvor klipperne ser ud til at være stablet ovenpå hinanden i uregelmæssige former. Området er temmelig stort. Man kunne vandre rundt i området, men vi blev ikke så længe. Jeg var blevet noget træt af al den bjergkørsel, så vi vendte snuden hjemad.

Der var det godt at sætte sig med en øl og jeg fandt en ”Steinburg Negra” frem. Den havde jeg købt i det lokale Mercadona. ”Steinburg” lyder jo som en tysk øl, men stammer fra Valencia og er brygget af Font Salem, der igen er tilknyttet bryggerigruppen Damm, der også laver ”Estrella”. ”Steinburg” er lavet til supermarkedet Mercadona.
”Steinburg Negra” er en sort øl på 5,6%. Den er brygget på pilsnermalt og majs, og formodentlig noget sortristet byg. Det er i hvert fald en meget let, grænsende til tynd fornemmelse. Duften er sødlig brændt og det hele kommer til at virke lidt kunstigt. Smag af brændt malt med sukker.  Men det er en øl, der i høj grad adskiller sig fra normen af spanske øl. En slags schwarzbier.
Karakter 2
En af de andre dage prøvede jeg deres ”100% Malto” – altså en øl lavet udelukkende på bygmalt uden råfrugt. Det er en pilsner med lidt større styrke – en ”Especial”. Den er på 5,5% og er lys gylden med spredte bobler og hvidt skum. Den føles frisk og prikkende i munden med en god citrusagtig smag ( igen får man mistanke om ascorbinsyre ). Kort eftersmag med middel bitterhed.
Karakter 3
Om aftenen tog vi på indisk restaurant og fik 2 forskellige retter med kylling. Det smagte godt og var ikke for stærkt – men vi havde også bedt om den mildere krydderblanding. Det var et par store krukker med mad, og vi fik resten med hjem til frokost næste dag.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar