Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 15. oktober 2009

Tid til en øl - Maisel's Weisse Original

15. oktober 2009
I morgen tager vi en uge til den spanske solkyst, hvor vi har lejet et lejlighed. Vi skal nyde solen og varmen og vi har lejet en bil, så vi kan komme ud og se noget – Granada ( Alhambra ) – Gibraltar – Ronda og meget andet. Det glæder vi os til.
Øllet i Spanien er måske ikke det mest ophidsende, men det bliver da også spændende at se, hvad de kan byde på. Det er nærmest sådan, at man må vælge: varmt/kedelig øl – koldt/godt øl. Man kan ikke få det hele.
I Franken i det nordlige Bayern er der en gammel, velrenomeret brygkultur. Her finder vi de berømte ølbyer Bamberg, Kulmbach og Bayreuth. Og det er i sidstnævnte by, de laver en af Bayerns bedste weissbier, sikkert til stor ærgrelse for München ( Der brygger de nu også nogle i samme kaliber ).
Bryggeriet Maisel stammer fra 1886 hvor brødrene Hans og Eberhardt Maisel opførte et hvedebryggeri i Bayreuth. I 1950erne lancerede man en type, der blev benævnt Champagne-weisse pga. det høje indhold af kulsyre og den frugtrige smag. Det er denne øl, der stadig sælges under navnet ” Maisel’s Weisse Original”.
Den er brygget på 60% hvedemalt og 40% bygmalt, som man ofte ser i tysk hvedeøl. Der skal ifølge loven bruges mindst 50% hvedemalt, for at en øl kan karakteriseres som hvedeøl. Humlen er Hallertau Mittelfrüh og bitterheden er lav ( 15 IBU ). Øllet er ufiltreret ( mit hefe ) og alkoholprocenten er 5,2%.
Det er en flot orangegylden øl med kraftigt skum. Der er en anelse slør i den, men mindre end jeg havde forventet. Duft af lys frugt og krydderi. Frisk og perlende i munden - med en fyldig smag at nellike. Lidt banan blander sig også i smagen. God lang eftersmag uden nævneværdig bitterhed, men med lidt krydderi.
Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar