Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 14. oktober 2009

Tid til en øl - Löwenbräu Original

14. Oktober 2009
Lige for tiden kan jeg ikke skrive om de forskellige øl, når det passer mig – men kun når det passer PCen af tænde. Der kan godt gå dage mellem, at den gider, så nogle af anmeldelserne bliver lidt forældede. F.eks blev denne ”Löwenbräu Original ” drukket i mandags.
Den 12. oktober 1810 blev Kronprins Ludwig af Bayern gift med Therese af Saxe-Hildburghausen. Den 17. Oktober blev der afholdt et væddeløb for folket, hvor der blev serveret øl i stride strømme, men der var fest i gaden hele ugen, og det blev anledningen til den traditionsbundne Oktoberfest i München.
Der er kun 6 bryggerier, der må brygge til den rigtige Oktoberfest i München:  Augustiner – Paulaner – Spaten – Hacker-Pschorr – Hofbräu og Löwenbräu.
Löwenbräu stammer fra 1383 hvor man bryggede øl til værtshuset ”Zum Löwen”. Det blev fuldstændigt ødelagt under 2. Verdenskrig, men blev genopbygget og indtog i 1970’erne og frem det amerikanske marked til gengæld. Det blev brygget på licens af Miller, der indførte brug at majs i øllet, hvilket jo er i direkte modstrid med ”Das Reinheitsgebot”, men falder fint i tråd med meget andet amerikansk øl.
Derfor kaldes den rene originale tyske udgave for ”Löwenbräu Original”
Det er en lys gylden øl med spredte små bobler. Denne tyske pilsnerudgave kaldes ofte Münchener Helles og er karakteriseret svagere humlet end de Nordtyske. Der er mere fylde og sødme i smagen.
Der er kun en svag aroma, men øllet føles prikkende og livligt i munden. Let smag med en anelse syrlig citrus. God eftersmag med middel bitterhed og tydelig prikken.
Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar