Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 9. oktober 2009

Tid til en øl - Grolsch Kanon

9. Oktober 2009
I aften har det været Kulturnat i Aalborg ( ja, det er det vel stadigvæk ). Og vi har haft et svært program, for mine døtre synger i hvert sit kor, og tiderne lappede over hinanden. Og vi skulle også hente en svigersøn ved toget, så det skulle også passes ind.
Min ældste datter synger i Coro Misto, der er et af landets bedste kammerkor, og de gav en times koncert i Ansgar kirken. Vi kunne kun få tid til at høre halvdelen, da vi skulle videre til den anden koncert. Men koret sang dejligt og det var nogle moderne, men iørefaldende stykker. Der deltog også en bratch, hvilket gav en smuk, varm modstemme til koret. Det var en meget fin koncert – eller på nutidsdansk: Den var kanon.
Min yngste synger derimod i Klarup Pigekor, der gav koncert i Nordkraft. Det er et af landets bedste pigekor og deres program var på en halv time. Koncerten var i indgangshallen, hvor vægge og lofter har fået lov at stå rå og upolerede. Jeg synes, det virker lige råt nok, men ideen er da god.
Der var kunsthåndværk udstillet i hallen og pigerne sang i 3 omgange. Det var sidste omgang vi hørte, da kæresten lige skulle ankomme med toget først. Det var meget mere larm og støj i rummet, men pigerne sang flot  - og min datter ramte det høje C perfekt hver gang. Det var kanon.
Ovenpå sådan en kanon aften, tænke jeg så at jeg ville smage en øl fra det hollandske bryggeri Grolsch. Den bærer nemlig navnet ”Kanon” Man kan se den lille kanon på etiketten. Jeg købte den i Holland i sommer, og det er en meget kraftig undergæret øl på 11,6%
Den var en af 6 øl, der blev brygget på 100 årsdagen for den specielle patentprop, de bruger – Beugelfles. Det var ”Calixtus ( med kanel ), ”Twee Zwaluwen” ( med blomster ), ”Lodewijk XIII”   ( champagnegær ), ”Picardijn” ( med træ ) og ”Kanon” ( med alkohol ). Hollænderne kunne bedst lide kanon, så den forblev i handlen.
Det er en klar gylden øl med mange bobler. Det er en sjov sød duft, der kommer lidt bag på mig. Den er meget sukkersød, men med tydelig alkohol. Det giver faktisk en udmærket balance. Jeg havde frygtet en mere sprittet øl – som ”Masterbrew” ( Jeg indrømmer, jeg ikke har smagt den, siden min ølinteresse begyndte, så måske burde den have en chance mere ). Eftersmagen er lang, sød og varmende, og man sidder tilbage med en lidt bedøvende fornemmelse i munden. Jeg kan vel bedst sammenligne den med den berømte tyske EKU 28. Man skal nok kunne lide de mere søde øl, for at værdsætte denne, men det kan jeg jo også.
Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar