Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 5. oktober 2009

Tid til en øl - Erdinger Oktoberfestbier

5. Oktober 2009
Oktoberfesten på Theresienwiese i München er netop overstået. Oktoberfesten holdes i slutningen af september og slutter første søndag i oktober. Det skyldes at vejret ofte er bedre på denne tid. Oprindelig stammer Oktoberfesten fra et fyrsteligt bryllup 12. oktober 1810, hvor Kronprins Ludwig blev gift med Therese af Saxe-Hildburghausen. Den 17. oktober afholdt man en stor fest for befolkningen med hestevæddeløb og gratis øl.
Derfor drak jeg i går en ”Oktoberfestbier” fra Erdinger. Dette bryggeri er ikke et af de officielle bryggerier, der har tilladelse til at sælge øl til festen, men mange andre bryggerier fremstiller Oktoberfestbier og afholder deres egne festivaler.
Det er en Weissbier på 5,9%, hvor der er brugt lidt mørkere malt. Der er en kraftig skumudvikling og øllet fremstår ”mit hefe” – altså uklart af gærrester. Duften er temmelig anonym, hvilket jeg finder almindeligt hos Erdinger. Frisk i munden. Smagen er let og kortvarig, med de typiske nellikenoter, men øllet virker for let i karakteren. Der er stort set ingen eftersmag.
Karakter 2+
Erdinger laver lette weissbier, hvor de karakteristiske smagsnoter er afdæmpede, så de er gode som begynderøl, hvis man vil udforske wiessbier-stilen. De er efter min mening sluppet bedst fra deres ”Dunkel” ( se 16 feb – 18 mar – 23 maj 09 )
I dag er det egentligt pilsnerens fødselsdag.
5. oktober 1842 bryggede Josef Grolle verdens første pilsner, den vi nu kender som ”Pilsner Urquell”. Jeg skrev om den sidste år på bloggen, så det vil jeg henvise til. Men husk at nyde en pilsner i aften, så fødselsdagen kan blive fejret. Og selvfølgelig helst en ”Urquell”.
Skål !

Ingen kommentarer:

Send en kommentar