Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 11. oktober 2009

Tid til en øl - Skt. Søren

11. Oktober 2009
Første søndag i efterårsferien. Helt ferie var det dog ikke, da jeg først var ude med aviser og dernæst vikarierede som kirketjener til gudstjenesten. Så havde vi også fortjent et godt frokostbord med øl og snaps.
Øllet var fra Klosterbryggeriet ved Øm Kloster – ”Skt. Søren”. Søren blev født i Gl. Rye og uddannede sig til præst og blev til sidst biskop i Köln omkring år 400. Skt. Sørens kirke i Gl. Rye er opkaldt efter ham – og det er jo lige i nærheden af Øm Kloster. Til kirken hører en ”helligkilde”, og folk valfartede dertil i hobetal i 1400tallet. Man var nødt til at udvide kirken og man holdt 3 årlige ”kildemarkeder”. Indtægterne herfra gik til munkene, og var med til at finansiere opførelsen af Øm Kloster i senmiddelalderen.
Klosterbryggeriets ”Skt. Søren” er en lys orange øl på 4,9%. Den er ufiltreret og derfor uklar. Skumdannelsen er middel og aftager ret hurtigt. Der er tilsat lyng under brygningen. Duften er ret neutral med en anelse krydderi, der måske skyldes lyngen. Det er en skarp og tynd øl med en markeret bitterhed, der desværre ikke virker balanceret. Det er lidt svært for mig at typebestemme denne øl. Det kan være en blonde, men bitterheden er for høj og alkoholprocenten for lav. Måske skal den nærmere opfattes som en pale ale. Jeg kan ikke fornemme lyngsmagen, sådan som jeg kan i andre øl med lyng, men måske er det medvirkende til den spinkle, skærende bitterhed.
Karakter 2+
Klosterbryggeriet er ikke bange for at eksperimentere med forskellige urter i brygningen, men jeg savner lidt bedre balance i de fleste at deres øl. hvis de får det i orden, vil smagsvarianterne bedre komme til deres ret.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar