18. Februar 2011
Sidder
og følger med i X-factor, som jeg ikke før har set ( i år ), men når det nu er
Beatles, der er på programmet er det jo interessant. Det har været nogle
svingende præstationer, men alt i alt meget godt. Mine favoritter er Sara og
duetten JR, men der er andre gode indslag. Og Blachman har ikke hørt og
forstået nær så meget, som han vist gerne ville. Hans kommentarer er ufaglige
og tendentiøse, for ikke at sige ubehøvlede. Hans gud er åbenbart John Lennon
og man kan ikke røre ved hans sange uden at få på puklen. Blachman har
fuldstændig misforstået ideen med showet.
Jeg
sad med en god øl – en af de 10 finalister, nemlig den nye øl fra Indslev
Bryghus på Fyn. Det er ikke et bryggeri, der sender nye øl på markedet i tide
og utide, og det er lang tid siden der er kommet nyt. Men de har jo også dækket
hvedeøllet godt ind med deres produktion indtil nu. Jeg synes især deres bock-udgaver
hører til blandt det allerbedste hvedeøl.
Den
nye øl er en ”Hvede IPA” på 5,5%. Her er tale om en leg med ord og bogstaver.
En IPA står normalt for ”India Pale Ale”, og er ofte en meget humlet sag. Og
denne hvedeøl er ganske rigtig mere humle, men ikke overdrevent. IPA står da
også for ”Indslev Pale Ale”, hvilket forklarer et mere beskedent humleniveau.
Nu er hvedeøl normalt kendt for et meget lavt bitterhedsniveau, men flere
bryggerier er begyndt at eksperimentere med mere humle. Jeg kender bedst samarbejdet
mellem Schneider og Brooklyn, der resulterede i ”Hopfen-Weisse”.
”Hvede
IPA” er brygget af hvede- og bygmalt efter tyske forskrifter. Der er brugt
Hallertau Perle og Amarillo som bitterhumle og Hallertau Saphir og Cascade som
aromahumle. Det er en gylden, sløret øl med kraftigt hvidt skum og mange
livlige bobler. Duft af hvedegær med nelliker og tyggegummi. Øllet er friskt
med en skarp, snerpende kant. Smagen er som en traditionel hvedeøl, men
bitterheden dukker op i slutningen. Jeg fornemmer ikke at humlen byder ind med
mange smagsnoter, men måske er der et lille strejf af eksotisk citrusfrugt.
Karakter
3+
Jeg
forstår godt, at man gerne vil udvikle nye sammensætninger, men jeg behøver
ikke denne øltype – jeg har ikke savnet den. Der er nogle, der synes at alting
bliver bedre ved at komme mere humle i, men der er jeg ikke enig. Jeg kan
vældig godt lide den traditionelle hvedeøl, og hvis jeg vil have en humlet øl,
vil jeg vælge en anden type. Så på en måde er denne øl overflødig. Kun hvis man
besøger en restaurant, der kun sælger Indslev øl, vil den være helt på sin
plads.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar