5. februar 2011
Familien kom
sikkert hjem fra Göteborg – uden søsyge – selvom det blæste en del. De havde
haft en god tur med besøg på musicalafdelingen på konservatoriet og en
fantastisk koncert i symfonien. Men de var trætte og her til aften har vi bare
fladet ud foran tv’et med en Barnaby-film på DVD.
Aftensmaden var
kalvecuvette med flødekartofler og dertil en triple fra Bryghus Kragelund ved
Silkeborg.
Jeg skrev lidt om
bryggeriet d. 20. januar. Det er et lille bryghus på kun 80 m2. De har selv fremstillet brygværket, der er på
10 hl og fritfalds sikar. 4 gærtanke, så de kan have 4 forskellige øl i gang på
samme tid.
”Triple Salto” er
en vinterøl, der bliver fremstillet i december. Den er fremstillet efter
belgisk klostertradition, og er brygget på pilsner malt med ekstra sukker og
med brug af belgisk trappistgær. Den holder en alkoholprocent på 9,0%. Den
lægger sig meget tæt op af forlægget fra Westmalle, hvilket jo ikke er så
dårligt.
Det er en flot
gylden øl med hviodt skum. Den er ufiltreret, så der er en del bundfald. Den er
på 50cl, hvilket jo er en uskik, da mit Westmalleglas kun rummer 33 cl.
Halvliters flasker er til engelske og tyske øl, ikke belgiske. Men det er jo en
mindre væsentlig detalje. Både smag og duft minder om en typisk triple med lidt
krydderinoter og en anelse orange. Der er ikke tilsat appelsin eller krydderi
til øllet. Alle indtryk stammer fra gæren. I slutningen fornemmer man en pæn
humlebitterhed, der dog ikke er så kraftig som Westmalles. ( der er på omkring
40 IBU ).
Karakter 4+
Triple Salto betyder
i 3 spring og det er jo egentlig hvad ”triple” handler om. Den gærer 2 gange og
lige inden kapslen sættes på, tilsættes lidt ekstra sukker og gær til en tredje
flaskegæring. En tretrins raket. Begrebet Triple Salto er mest kendt fra
udspring og trampolinspring, hvor man laver 3 saltomortaler i luften inden
landingen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar