Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 5. februar 2011

Tid til en øl - Kragelund Triple Salto


5. februar 2011

Familien kom sikkert hjem fra Göteborg – uden søsyge – selvom det blæste en del. De havde haft en god tur med besøg på musicalafdelingen på konservatoriet og en fantastisk koncert i symfonien. Men de var trætte og her til aften har vi bare fladet ud foran tv’et med en Barnaby-film på DVD.

Aftensmaden var kalvecuvette med flødekartofler og dertil en triple fra Bryghus Kragelund ved Silkeborg.

Jeg skrev lidt om bryggeriet d. 20. januar. Det er et lille bryghus på kun 80 m2.  De har selv fremstillet brygværket, der er på 10 hl og fritfalds sikar. 4 gærtanke, så de kan have 4 forskellige øl i gang på samme tid.

”Triple Salto” er en vinterøl, der bliver fremstillet i december. Den er fremstillet efter belgisk klostertradition, og er brygget på pilsner malt med ekstra sukker og med brug af belgisk trappistgær. Den holder en alkoholprocent på 9,0%. Den lægger sig meget tæt op af forlægget fra Westmalle, hvilket jo ikke er så dårligt.

Det er en flot gylden øl med hviodt skum. Den er ufiltreret, så der er en del bundfald. Den er på 50cl, hvilket jo er en uskik, da mit Westmalleglas kun rummer 33 cl. Halvliters flasker er til engelske og tyske øl, ikke belgiske. Men det er jo en mindre væsentlig detalje. Både smag og duft minder om en typisk triple med lidt krydderinoter og en anelse orange. Der er ikke tilsat appelsin eller krydderi til øllet. Alle indtryk stammer fra gæren. I slutningen fornemmer man en pæn humlebitterhed, der dog ikke er så kraftig som Westmalles. ( der er på omkring 40 IBU ).

Karakter 4+

Triple Salto betyder i 3 spring og det er jo egentlig hvad ”triple” handler om. Den gærer 2 gange og lige inden kapslen sættes på, tilsættes lidt ekstra sukker og gær til en tredje flaskegæring. En tretrins raket. Begrebet Triple Salto er mest kendt fra udspring og trampolinspring, hvor man laver 3 saltomortaler i luften inden landingen.

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar