15. Februar 2011
St.
Peter’s Brewery i Suffolk åbnede i 1996. Den første øl blev startet op d. 5
juni og åbningsdagen var berammet til 21. juni – årets længste dag.
St.
Peter’s skriver meget om typisk engelsk ale på deres hjemmeside. De bruger
Challenger og Goldings som de foretrukne humlesorter, og gærtypen er udvalgt
mellem 350 varianter, for at give den rigtige engelske karakter. Og det er
måske her, de mister mig, for jeg synes ofte at typisk engelsk ale er tung og
uinspireret.
Det
virker næsten victoriansk, og mangler friskhed. Dermed ikke være sagt, at jeg
ikke kan finde fremragende engelske øl, for der er sandelig også mange af dem,
men en del typiske bitters fra pubben virker kedelige på mig. Og dette er en af
dem.
St.
Peter’s ”Best Bitter” er en flot rød ale på kun 3,7%. Den har bittesmå bobler
og et hvidt skum, der hurtigt aftager. Den har en svag engelsk aroma, der
virker tung og sur. Det er en rigtig sessiondrik – både pga procenten og fordi
den føles meget let i munden. Den har, hvad man kalder ”god drinkability”. Men
den er engelsk, når det er værst. Smagen er kedelig og bitterheden træder frem
uden smagsnuancer, og dominerer hele indtrykket. Måske fordi, der heller ikke
er noget maltkarakter til at balancere. Jeg kunne væsentlig bedre lide deres
”Mild”.
Karakter
1+
På
kapslen kan man se en fugl, der har slugt St. Peter’s nøgler. Jeg ved ikke
præcis, hvad det skal illustrere.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar