Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 10. februar 2011

Tid til en øl - Three Floyds Gumballhead


10. Februar 2011

Denne øl er nr. 1111, hvilket jo er et sjovt tal.

Jeg har været ved tandlægen i dag, fordi jeg har haft ondt i den ene side, når jeg havde spist. Han sleb lidt af en fyldning, og resten af dagen har jeg haft ondt hele tiden, så det er ikke det der er i vejen. Heldigvis har jeg nogle stærke piller, der har taget smerterne her til aften. Jeg må prøve om jeg kan få en tid i morgen igen.

Vi kom til at svede til dans – nye trin i valsen og så sluttede vi af med jive og quickstep, så det var på sin plads med en forfriskende øl, da vi kom hjem.

Jeg havde forleden fundet en sjælden øl i Ølkonsortiet. Den er fra Three Floyds i USA, og det er første gang, jeg ser deres øl i Danmark. De har tidligere brygget i samarbejde med Mikkel Bjergsø – ”Hvedegoop” og ”Oatgoop” og der er lige kommet en ny på markedet, men den har jeg endnu ikke smagt. Men Three Floyds sælger normalt altid alt deres øl lokalt, så derfor er det en sjældenhed i Danmark.

Det er vist også Mikkel Bjergsø, der har etableret et nyt importfirma, hvor hans kontakter til Three Floyds nu kommer os andre til gode. Three Floyds ligger altid i toppen, når man nævner verdens bedste bryggerier.

Bryggeriet blev stiftet i 1996 af 2 brødre – Nick og Simon – og deres far – Mike. Alle med efternavnet Floyd. Det oprindelige bryggeri lå i et nedlagt varehus i Hammond, Indianna. I 2002 flyttede de til Munster ( også i Indianna ) og bryggeriet vokser stadig, selvom det stadig hører til de små.

Deres hvedeøl hedder ”Gumballhead” – opkaldt efter en undergrundstegneserie af Rob Syers. Hvorfor ved jeg ikke, men de synes formentlig godt om serien. Vi ser figuren på etiketten. En gul kat, der ryger og har fået et blåt øje, Der er i hvert fald ikke noget tuttenuttet om den.

 Og det er der heller ikke over øllet. Det er en lys gylden øl med kraftigt silkeblødt skum. Den er ufiltreret med fine bobler ( det lyder indtil nu lidt tuttenuttet ). Men så kommer humleprofilen ind. Der er benyttet Anarillo humle i ”bådefulde”, som de skriver, og det sætter sit præg på aromaen. Den er meget frisk med kraftige noter af lemon og sød grape. Det er rød hvede, man har brugt og øllet føles let og friskt i munden. Alkohol på 5,5%. Kraftig smag, hvor citrushumlen trænger igennem. Der er en god bitterhed i eftersmagen. Det er ikke en høj bitterhed sammenlignet med en IPA, men den er højere end normalt i en hvedeøl.

Karakter 4+

Søger man på nettet efter Gumballhead, er langt de fleste resultater på Three Floyds, så de har nærmest overhalet forlægget og er mere berømte. Sådan kan det gå.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar