Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 23. januar 2013

Tid til en øl - Affligem 950 Cuvee


23. Januar 2013

Nå, nu kan jeg åbenbart sætte billeder på igen. Computer er altså noget mærkeligt noget. Jeg må prøve at opdatere tidligere indlæg.

Klosteret i Affligem er det ældste i Flandern. Det blev grundlagt i 1062, hvor 6 landevejsrøvere besluttede at gå ind i benedictinerordenen. Sikkert for at undgå straf, men i hvert fald opførte de et kloster. Her begyndte de tidligt at brygge øl til deres ordensbrødre og til trætte vejfarende, der kom til klosteret. I sandhed en næstekærlig tanke.

For at fejre 950 årsdagen for dette bryggede man ( Alken-Maes ) en festøl i 2012. Det var oprindelig Brouwerij de Smedt der i 1970 havde fået rettighederne af Affligem, men de blev i 1999 overtaget af Heineken, der ejer Alken-Maes. De er dog stadig med i ”klosterølforeningen”.

”950 Cuvee” er en blond øl på 6,8%, men den er ”quadrupel hopped” som der står på etiketten. Man skal dog ikke forvente en bitterhed i stil med ”imperial IPA”, men i forhold til traditionelle klosterøl er humlen fremtrædende.

Det er en sløret, gylden øl med voldsom bobleudvikling og kraftigt, hvidt skum. Det første indtryk er syrlige cox orange æbler. Det er nok den benyttede aromahumle, der gør sig gældende, Man fornemmer æbler, kløver og lidt fyrrenåle. Det er en frisk tørstslukkende øl. De samme noter gør sig gældende i smagen, og man fornemmer som nævnt en tydeligere bitterehd end man ofte gør i blond-stilen.

Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar