Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 31. januar 2013

Tid til en øl - Vestfyen Støckel Weissbier


31. Januar 2013

Endnu en god danseaften med nye variationer i tango og wienervals. Det er godt nok hårdt for de gamle knæ, men det er samtidig med vildt sjovt. Der er udfordring både for kroppen og for hjernen.

Men man trænger til en øl, når man vender hjem, og jeg havde gemt en forfriskning til i aften efter danselektionen – ”Støckel Weissbier”.

Det er den sidste i den nye serie fra Bryggeriet Vestfyen. En weissbier på 4,8%. Vestfyen har så sandelig gjort sig umage, for at brygge lav-alkohol øl med meger smag. Og ”Weissbier” er ingen undtagelse. Det er ikke den milde, neutrale weissbier, som vi somme tider bliver spist af med. De traditionelle weissbiernoter har det med at skræmme en del øldrikkere væk, hvilket har fået nogle bryggerier til at lave hvedeøl uden den traditionelle hvedegær. Man har i stedet brugt almindelig alegær. Og ofte tilsat ekstra humle, så det egentlig minder mere om en pale ale. Så det er godt, at et bryggeri tør sende en tysk weissbier-type på markedet – ”mod nye horisonter”.

Det er en gylden øl med let slør. Lidt tyndt skum for typen og med små, spredte bobler. Dejlig weissbieraroma med pære og nellike. Let og en smule prikkende i munden. Smagen er ikke helt så kraftig som aromaen lægger op til, men det er umiskendelig weissbier.

Karakter 3+

Jeg må sige, jeg synes det er en fin serie øl, Vestfyen her har kreeret. Godt, solidt håndværk og det til en overordentlig overkommelig pris. Det kan være svært at forstå, at man skal give 50 kr, for en øl, når man kan få en til 10 kr. Men der er naturligvis mange andre parametre, der spiller ind i det regnestykke.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar