Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 30. januar 2013

Tid til en øl - Vestfyen Støckel Sweet Stout


30. Januar 2013

Endnu en korprøve i musicalen ”Oliver” som vi skal lave til sommer. Det skrider fint fremad, selvom det er nogle lange og indviklede satser. Men ikke alt går fint – det er et træls blæsevejr og min mor har igen fået lungebetændelse.

Støckel ser også ud til at have fået lungebetændelse eller noget lignende på sin rejse. På etiketten til ”Sweet Stout” sidder han nede i kulkælderen eller fyrrummet og ser noget vag ud.  Der var jo mange af disse opdagelsesrejsende der ragede alle mulige sygdomme til sig, men historien er ikke videre beskrevet. På bagsiden sidder han og hygger sig med en fiskestang.

Det er alkoholsvage øl, som Vestfyen her er kommet frem med. ”Sweet Stout” er kun på 4,4%, men det er spændende, men har ligesom de andre en god smag. Jeg kan personligt godt lide alkoholens indvirkning på smagen, men det er godt at også ”svage, almindelige” øl får en kraftigere smag.

Og det synes jeg indtil videre er lykkedes godt for Vestfyen med denne ”discout-serie”

”Sweet Stout” er en sort øl med beige/lysebrunt, lidt groft skum. Duft af ristet malt og chokolade, måske lidt vanilje. Det føles let i munden. Det sødlige og det ristede træder også frem i smagen og der afsluttes uden større bitterhed. Men den bliver ikke så vammelsød som man nogle gange støder på, når det drejer sig om sweet stouts.

Karakter 3+


Ingen kommentarer:

Send en kommentar