Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 13. januar 2013

Tid til en øl - Masser af øl

13. Januar 2013

Det har været en weekend med fuld fart på. Vi lagde ud med første læseprøve på musicalen ”Oliver” som vi skal opføre på Skansen til sommer. Det skal nok live godt, men der er mange, svære sangnumre. Jeg har ikke fået en rolle hvor jeg skal synge noget, men er ellers en del med i 2. akt.

Vi tog direkte fra læseprøven til koncert i vores egen kirke med trioen ”Xenobia”, der synger danske sange og salmer i spændende arrangementer. Klaver, harmonika og sang. De lavede et meget fint program med vintersange og Carl Nielsen sange, samt nogle egne kompositioner til kendte tekster. En meget spændende koncert.

Så tog vi videre til gode venner i Vrå. Her var hyggeligt samvær og en lækker 3 retter menu på bordet. Og så er manden hjemmebrygger. Vi smagte først hans egen ”Knudepils”, der egentlig er en wienerøl, men det lyder ikke slet så godt. Det er en mørkgylden øl med en let sødlig smag.

Karakter 3+

Derefter blev jeg præsenteret for en engelsk ale fra Brakspear – en ”Triple”. Det betyder i denne sammenhæng, at den er gæret tre gange og humlet tre gange ( Northdown og cascade ). Den er altså ikke sammenlignelig med en belgisk triple.

Bryggeriet Brakspear stammer fra 1711 hvor W. H Brakspear åbnede det i byen Henley. Det lukkede i 2002. Wychwood overtog det og brygger nu deres øl på det oprindelige udstyr. Det indbefatter den specielle ”double drop” metode. Det er en gæringsmetode, der – så vidt jeg forstår – går ud på af øllet først gærer ( 16 timer ) i en tank oppe under loftet mellem tagspærrene. Derefter falder det ved hjælp af tyngdekraften  gennem et rør ned i en anden tank. Dette bevirker en iltning i processen, samtidig med af det bliver en renere gær, der kan udvikle sig. Det skulle skulle øe fremstillingen af diacetyl, der er typisk for Brakspears øl. Det giver en sødlig smag af ”butterscotch” der vel nærmest er en slags karamel/ toffee smag. Det er en glimrende øl, der netop har en karamelnote. Det er en strong ale på 6,7%.

Karakter 4

Derefter kom der øl fra Midtfyn på bordet. Jeg beklager at der ikke er nogen nuanceret anmeldelse om disse øl, men snakken gik lystigt og notater blev der ikke taget.

Midtfyns ”Barleywine” er en velkomponeret øl på 10.0%. Den er rund og behagelig at drikke. Alkoholen er pænt gemt væk og humlebitterhed er tydelig, men ikke overvældende. En fornøjelse.

Karakter 5

 Vi smagte også lige en ”Torpedo” fra Sierra Nevada.

I dag tog vi så af sted fra morgenstunden for at køre til Middelfart. Også her havde gode venner stillet an med dejlig mad. Et frokostbord med sild og tærter i flere variationer.

Også her var der øl fra Midtfyn.

Midtfyn ”Wit” har jeg ikke smagt før. Den er brygget med appelsinskal, korianderfrø og sort peber. Også her er der tale om en balanceret øl. Bitterheden er afdæmpet. Koriander og appelsin er tydelig, men den sorte peber lagde jeg ikke mærke til.

Karakter 4

Midtfyn ”IPA” og ”Chili Triple” er anmeldt tidligere, men derfor var det alligevel dejligt at stifte bekendtskab med den igen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar