Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 28. januar 2013

Tid til en øl - Vestfyen Støckel Mild Ale


28. Januar 2013

Bryggeriet Vestfyen har allerede en stor serie af øl på markedet – ”Willemoes”. Opkaldt efter søhelten fra Assens på Fyn. Det er også her bryggeriet hører hjemme så der er en forbindelse. Det har jeg derimod ikke fundet i deres nye serie – ”Støckel”.

Johan Støckel blev født i 1867 på Bornholm. Han betegnes som en ”ukendt dansk opdagelsesrejsende”. Han har aldrig skrevet sine erindringer, for som han sagt: ”Folk vil alligevel tro det er løgn, og det kan jeg ikke fortænke dem i”. Han rejste i 1892 til Congo for Katangaselskabet. Congo var på det tidspunkt en belgisk koloni. Turen førte ham på tværs af det afrikanske kontinent. Han havde senere en anden tur til Congo, og en tur til Sibirien under den japansk-russiske krig – udsendt af Zarina Maria Fjodorovna. Han har oplevet lidt af hvert, så muligvis har han også besøgt Assens ( ? )

Det nye slogan for Støckelserien er: ”Eventyrer og opdagelsesrejsende i en verden af nye horisonter”. Så vi skal på opdagelse i den nye ølverden. Støckel-serien går varsomt til værks. Det drejer sig om 4 øl i den mildere ende af skalaen, men så tør man jo vove de første, spæde skridt udi noget nyt og ukendt. ”Weissbier” – ”Mild Ale” – ”Pale Ale” og ”Sweet Stout”.

De  kan købes i COOP for 9.50 kr. pr. dåse ( 50 cl). Det må jo siges at være en overkommelig pris.

Jeg åbnede først en ”Mild Ale” på 4,5%. Man har gjort lidt ud af dåsen. Støckel er skrevet med gotisk skrift og vi ser ham sidde i stævnen på et skib, skuende ud over havet – på vej mod nye opdagelser.

Det er en rødlig øl med hurtige, små bobler og lidt klæbrigt skum, der hurtigt svinder. Der er en duft af karamel, rugbrød og lidt oliemaling ( hvilket egentlig ikke er ubehageligt ). Den føles lidt skarp og prikkende i munden. Det er i hvert fald ikke ”real ale”. Også lidt mørk smag med rugbrød og karamel og en lille antydning af bitterhed i slutningen. Faktisk et udmærket bryg, der ikke gør sig til mere end det er, men som fungerer og det til en overkommelig pris.

Karakter 3+


Ingen kommentarer:

Send en kommentar