Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 25. januar 2013

Tid til en øl - Wolf 8


25. Januar 2013

Lupus” er navnet på vores kat, hvilket jo er lidt mærkværdigt, eftersom det jo egentligt betyder ulv. ”Canis Lupus” er det latinske navn for ”gråulven”. Vores kat er opkaldt efter Professor Lupus i Harry Potter, for vi fik et kuld, hvor alle killingerne fik Harry Potter navne.

”Lupulus” ( som vores kat også tit bliver kaldt ) betyder egentlig ”lille ulv”, men det indgår også i humleplantens navn – ”Humulus Lupulus”.

Så det er måske meget naturligt at kalde sit bryggeri for ”Brouwerij Lupus” og sine øl for ”Wolf”.

Bryggeriet blev åbnet 13. maj 2008 og det var Peter van der Borght og tre af hans venner, der gik i gang. Siden kom også Bart Maryssael til. Nutildags er det kun Peter og Bart, der er tilbage. Bryggeriet ligger i Aarschot i Belgien.

I oktober var jeg med nogle venner på ”Det bette ølhus” i Aalbæk. Her sad vi inde i ølbutikken – omgivet af de mange flasker – da der var smagning i cafeen. Det var gevaldigt stemningsfuldt. Jeg smagte der en ”Wolf 9”, der er en stærk øl på 9,0%. Jeg ville egentlig have skrevet om den dengang, men noget kom i vejen, og nu kan jeg ikke huske så mange detaljer. Og mine notater var på det tidspunkt blevet lidt tågede, så jeg kan kun læse ”mørk og god”. Jeg har dog et billede som bevis.

 
Men jeg købte også en del øl med hjem –og huskede det i toget – så nu kan jeg smage det lidt lettere ”Wolf 8”.
 
Det er en mørk øl på 8,5% med kraftigt, beige skum. Som man kan se er det vist gældende for alle øl fra Brouwerij Lupus. Skummet danner en sjov lille skumhat. Man rammes af en sødlig aroma, hvor brun farin, karamel og krydderi møder en. Øllet har en blød fylde, men bruser lidt op i munden. Mange vil måske finde denne øl for sød, men for en sukkergris som mig er det ikke noget stort problem. Brun farin, krydderi og en anelse lakridsrod dominerer smagen, samt lidt aromahumle til sidst. Stort set ingen bitterhed.
 
Karakter 4
 
Lidt sjovt at de opkalder bryggeriet efter humle – for det er ikke en dominerende faktor. Og der er heller ikke meget bid i ulven. Men den er sød og god, som Disney’s ”Lille ulv” i Anders And bladet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar