Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 3. februar 2013

Tid til en øl - Brewdog Libertine Black Ale

3. Februar 2013


I går flyttede vi for min mor. Hun har fået en lejlighed på plejehjemmet og vi flyttede alle de store ting, så det ser hjemligt ud. Det blev også til bøger og billeder, så nu er hum godt på plads.

Derefter tog vi med madklubben på Fusion i Aalborg. Vi valgte den 4 retters februar-menu. Efter en lille starter fik vi en lækker forret – lidt i stil med sushi. Til mellemret fik vi misosuppe med fois gras og andebryst. Hovedretten var oksehøjreb med smagfuldt tilbehør og så var der gulerodssorbet med lakrids og chokolade til sidst.

De har på stedet et meget stort og varieret vinkort med vin i alle prisklasser, men det er naturligvis så som så med øludvalget. Ud over de sædvanlige Carlsber/Tuborg havde de to japanske øl – ”Kirin Icheban” og ”Asahi” og Jacobsen ”Brown Ale”

Vi valgte ”Kirin Icheban” til forret og Jacobsen ”Brown Ale” til hovedretten ( 45 kr. stykket ). Der var to der i stedet fik et glas vin og det var til andre priser ( hvidvin 70 kr. / rødvin 120 kr. ) men det var vist også vældig godt. Øllet passede da også fint, men der kunne naturligvis godt være flere typer at vælge imellem og det samme kendskab til øl som til vin. Vinen blev præsenteret i blomstrende vendinger.  Betjeningen er ikke på niveau med maden, men det arbejder de vel på.

Vores vej hjem gik forbi John Bull, og der gik vi ind for at slutte af med en øl. Der var ikke rigtig noget min kone kunne drikke, men veninden fik et glas rødvin, der nok ikke helt levede op til Fusion. Kammeraten fik en Corsendonk Pater, der ikke helt falst i hans smag, men jeg prøvede en ny øl fra Brewdog – ”Libertine Black Ale” på 7,2%.

Bryggeriet vil jo gerne fremstå lidt punkeragtigt og er ofte ret provokerende på deres etiketter. Også denne gang. Øllet beskrives som: ” A twenty-first century hop whore.
This mother will seduce you, ravish you and you’ll be back gagging for more. Adore it. Lust for it. Fall for it.
Libertine Black Ale is a dark hop bomb combining the hop awesomeness of an IPA, the decadent and indulgent malt flavours of a stout with an insatiable drinkability that belies the punch that this beer packs. A Dark Knight amongst pale knaves.
Taste the hops, live the dream. Learn to speak beer, love fruit and never forget you come from a long line of truth seekers, dreamers and warriors… the outlaw elite.
Ride toward anarchy and caramel craziness. Let the sharp bitter finish rip you straight to the tits. Swallow hard – this slut bites.”

En libertiner er en person der uhæmmet kaster sig ud i alskens nydelser. Der er noget dekadent over personen.

”Libertine Black ale” er sort, så det passer jo meget godt til navnet. Der er en spændende aroma af ristet malt, humle, og engelsk vingummi ( Bassets ) med solbærsmag. Det giver netop øllet en sødlig, dekadent tone, der passer glimrende. Der er brugt 5 forskellige malte og Simcoehumle. Øllet er nok mørkt, men det er ikke tungt. Smagen er mere afdæmpet. Humlen træder mere frem, men bliver ikke voldsomt dominerende. Den ristede note er der stadig og man kan måske ane lidt mørk frugt/bær. Glimrende øl – dog ikke helt så rå, som teksten antyder.

Karakter 4+

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar