Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 20. februar 2013

Tid til en øl - Brewfist 24K Golden Ale


20. Februar 2013

Italienske øl er ikke noget, vi ser så meget af her i Danmark, og da slet ikke et bryggeri, der bevæger sig i retning af de amerikanske strømninger i ølverdenen. Men Brewfist, der blev grundlagt af tre fyre i 2010 udforsker gerne den side af markedet. Bryggeriet ligger i Codogno i nærheden af Milano. Jeg har tidligere skrevet om dem, for de lavede en øl sammen med Christian Skovdal fra Beer Here. Det var ”Caterpillar Pale Ale.” Jeg fandt en serie af deres øl i Salling, og vil prøve at smage dem efter deres bitterhedsniveau.

De har nemlig gjort sig den umage at skrive hvor bittert øllet er. Det er en oplysning, der burde være tilgængelig på alle øl, for det betyder lige så meget som alkoholprocenten. Hvis man ikke er til bitre øl, skal man holde sig fra IBU 80. Det vil være nemmere for mange at finde en øl de kan lide.

I denne serie er der to pale ales ( på henholdsvis 30 og 40 IBU ) og to IPA’er ( på 52 og 70 IBU ). Der er godt nok også en chokolade stout på 24 IBU, som jeg nok burde være startet med, men den passede dårligt til aftensmaden, så den kommer senere.

 
”24 K Golden Ale” viser vist en guldgraver, der svinger hakken efter guld, men han må tage til takke med en ”guldøl” i pauserne. Det er dog ikke et guldøl i traditionel dansk forstand. Den er kun på 4,6% - ”en dejlig sessionbeer” som de selv beskriver den. Der er brugt engelsk malt og tysk humle ( Hallertau Saphir, Magnum ), så det med det amerikanske er der så som så med.
Det er en uklar, ferskenfarvet øl med hvidt skum. Jeg har nok set øl, der bedre kunne illudere guld.
Duften er svag, en smule neutral, men med noter af nåleskov og lidt appelsinskal. Øllet er pågående og friskt. Smagen er mest præget af bitterhed, og svage antydninger af fyr, græs og purløg.
Karakter 3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar